Jeugd O23: Quick klimt naar derde plek, nederlagen RKAVV en Forum Sport

|||||

In de Eerste Divisie was er voor de regioploegen alleen succes voor Quick, dat OJC Rosmalen versloeg. Forum Sport en RKAVV liepen tegen een verliespartij op. Een niveau lager verloren ook HBS en DHC hun duels.

1e divisie B

Quick versloeg het hogergeplaatste OJC Rosmalen met 0-3 en steeg door deze overwinning naar de derde plaats. De Haantjes hebben nu een punt voorsprong op de tegenstander.

RKAVV moest zich gewonnen geven tegen geven tegen UDI’19. De thuisclub uit Uden nam na twintig minuten de leiding in het duel. Even later kon Tomas da Palma Horta op aangeven van Luuk Gijsbertsen met een mooi hakje de verdiende gelijkmaker aantekenen: 1-1. In plaats van dat RKAVV het veldoverwicht omzette in een voorsprong, strafte UDI’19 twee fouten van RKAVV af: 3-1

In de tweede helft speelde RKAVV nog aanvallender en dominanter en drukte UDI’19 met de rug tegen de muur. De doelman van UDI’19 redde sterk op een kegel van Jaydi Walta en Sebastian Haarlemmer zag een schot via de binnenkant paal terug het veld in rollen. Pas acht minuten voor het einde scoorde RKAVV, via Luuk Gijsbertsen uit een strafschop, de aansluitingstreffer. Verder kwam RKAVV echter niet: 3-2.

Forum Sport kwam in het uitduel tegen Gemert door een verkeerd ingespeelde pass op een 1-0 achterstand. De Voorburgers herpakten zich en kwamen twee minuten later op gelijke hoogte. Alisan Baldeh passeerde vier man en speelde Timo Zijlstra aan, die de bal strak in de kruising schoot. In de tweede helft kreeg Forum Sport diverse kansen maar kon die niet verzilveren. Uit de kluts kon Gemert de winnende treffer scoren, waardoor Forum Sport tegen een onterechte 2-1 nederlaag aanliep.

2e divisie B

HBS bond in een open wedstrijd de strijd aan met Kloetinge in Zeeland. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong. De scheidsrechter negeerde zijn assistent die buitenspel aangaf. HBS kwam op gelijke hoogte na een intikker van Kai van Heusden. HBS zette door en kwam zelfs op voorsprong. Uit een schot van zestien meter scoorde Luca van Leeuwen. Kloetinge kwam weer langszij uit een counter en HBS verzuimde in de blessuretijd van de eerste helft weer op voorsprong te komen door een strafschop te missen. Na de thee nam Kloetinge een 3-2 voorsprong, maar kon HBS door een rake kopbal van Mathisse Tjin weer op 3-3 komen. Uiteindelijk pakte Kloetinge toch nog de punten uit een counter: 4-3.

Gestaakt

sv Den Hoorn kwam goed uit de startblokken tegen XerxesDZB en maakte vroeg in de wedstrijd de 1-0 uit een geweldige aanval. Dave Koene nam een prima teruggelegde bal van Tigo Kok in een keer op zijn slof van een meter of twintig. Kort hierna werd de wedstrijd gestaakt na wanordelijkheden.

DHC kon ook haar vijfde wedstijd niet in winst omzetten. De Delftse ploeg kon ook bij mede laagvlieger Spijkenisse niet imponeren en verloor met 7-1.

3e divisie C

Zuid West DH boekte haar tweede overwinning van het seizoen. Hekkensluiter Lugdunum kreeg in Leiden met 0-2 klop. De Haagse club staat op een vijfde plaats na deze overwinning. Het duel tussen HVV en TAC’90 werd uitgesteld naar 2 november.

3e divisie D

FC Skillz O23 keek uit naar de krachtmeting met koploper ASWH O23. In het topduel kwam ASWH tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. FC Skillz antwoordde hierop vanuit een scherp aangesneden hoekschop van Divani Hansen. Jorich Curiel verzilverde de kans, waardoor het 1-1 werd. Na rust was FC Skillz de betere ploeg, maar was ASWH effectiever. De bezoekers scoorden de 1-2 en dit werd ook de eindstand.

OLIVEO liet VOC met een 0-2 overwinning vertrekken uit Pijnacker.

4e divisie E

Wilhelmus leverde een goede prestatie door koploper VELO een 1-3 nederlaag toe te brengen.  Bradley Tuijt (2x) en Koen Visser schoten de Voorburgers naar een fraaie zege.

De hekkensluiters sv Nootdorp en VUC bestreden elkaar op het sportpark ’s-Gravenhout. De thuisploeg bond de pinguïns met 3-0 aan de zegekar. SVC’08 moest haar meerdere erkennen in DSVP. De club uit Pijnacker won met 2-4.

4e divisie F

FC Zoetermeer hoopt nog steeds op een eerste overwinning. Tegen koploper IJVV Zwervers konden de Zoetermeerders niet voor een verrassing zorgen en gingen met 3-0 ten onder. Volgende week staat het treffen met CKC op het programma. De Rotterdammers hebben ook nog geen punt verzameld.