Zondag 1B: DHC wint verdient bij FC Boshuizen

|||||||

In een heerlijk najaarszonnetje traden FC Boshuizen en DHC aan de Boshuizerkade in Leiden. Beide teams speelden vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Frank Meeuwenoord snel en aanvallend voetbal. DHC had even de overhand, maar al snel bleken de voorwaartsen van de thuisclub heel snel en levensgevaarlijk.

Tekst: Wichers Schreuders        |      Foto’s: Hasper Pictures

Dit leidde al na acht minuten tot een doelpoging van dichtbij van Denylson Voorn, waarop DHC-goalie Nick Hasper de bal nog wel tegen de lat kon werken, maar de terugspringende bal was bij de tweede paal een makkelijke prooi voor Ahmed Vandi: 1-0. De groen-zwarten hadden enige tijd nodig om deze tegenvaller te verwerken. Dit gaf FC Boshuizen de mogelijkheid om met snelle aanvallen gevaarlijk te worden, waarbij de DHC-verdediging éénmaal de doelpaal mocht bedanken voor de geboden hulp.

Na ongeveer vijfentwintig minuten kwam de ommekeer en kreeg DHC de overhand. Vincent Romeijn zette Nabil Hadui voor FC Boshuizen-doelman Mohamed Zlaouia, maar de sluitpost bracht redding. Een kleine tien minuten later speelde Roy Speelman de bal op Ilias Kariouh, waarna zijn schot uitstekend door de al genoemde Boshuizen-doelman werd gestopt. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de inzet van wederom Kariouh door een verdediger gekeerd. DHC bleef aandringen. Kort voor de rust nam Nabil Hadui vanaf links een hoekschop die door Jordy Brouwer keurig werd ingekopt en dat betekende de verdiende gelijkmaker: 1-1. Dat was ook de theestand.

Na de doelwisseling ging DHC energiek verder. Al na drie minuten passte Jordy Brouwer de bal uitstekend diep op Ilias Kariouh, die alleen voor FC Boshuizen-doelman Zlaouia foutloos voor de 1-2 zorgde. Dit gaf FC Boshuizen-aanvoerder Omar Hamdi kennelijk aanleiding tot commentaar op arbiter Meeuwenoord, die dat met geel bestrafte. DHC kreeg diverse kansen om de score verder uit te bouwen, maar pogingen van met name Jerone Goodett strandden op de Leidse verdediging. Na 55 minuten bestrafte scheidsrechter Meeuwenoord een overtreding van FC Boshuizen-captain Omar Hamdi op Ilias Kariouh nog coulant met een gele kaart, maar dat was – een paar minuten na zijn eerste – zijn tweede gele kaart en dat betekende dus rood. De thuisclub kwam daarmee met tien man in ondertal te staan en dat bij 1-2 voor DHC.

De Delftse ploeg bleef proberen de score verder op te voeren, de Leidenaren trachtten van de geboden ruimte gebruik te maken door met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft, na 69 minuten, was het Ilias Kariouh die letterlijk met vallen en opstaan, half uit balans gebracht, een tweetal verdedigers en de doelman van FC Boshuizen wist uit te spelen en vervolgens de bal in het lege doel kon schieten: 1-3. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. In de blessuretijd schoot aanvoerder Jeffrey van Roon een vrije trap net over het vijandelijke doel, terwijl kort daarna Ilias Kariouh de bal op de paal schoot. Het einde kwam daarmee met een verdiende 1-3 zege voor de groen-zwarten.