Zondag 2D: HVV overtuigend langs Concordia, Wilhelmus gestaakt

|||||||||||||||||||||||||||||

HVV boekte haar derde zege op rij. Nu moest Concordia eraan geloven. De club uit Delft is nog steeds puntloos na de dikke nederlaag. Wilhelmus kon al snel weer de kleedkamer opzoeken tegen Meeuwenplaat na een blessure van de arbiter.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Patrick Gorlee

HVV – Concordia

Op De Diepput kwam Concordia tegen HVV het beste uit de startblokken. De Delftse club drong een aantal keer het strafschopgebied binnen, maar het leverde niet meer op dan een drietal hoekschoppen. HVV nam daarna het initiatief over en kreeg een aantal kansen via Joppe Dekker, Tommie Steens en Phil Altimari. Vlak voor rust werd Concordia nog gevaarlijk in de counter. In blessuretijd werd Tommie Steens aangetikt en kreeg HVV een strafschop. Joppe van der Brugge faalde niet van elf meter en tekende voor de 1-0.

Tot halverwege de tweede helft kwam er geen verandering in de stand. HVV kreeg het daarna op haar heupen en scoorde in een kwartier tijd drie keer. Joppe Dekker kopte de 2-0 binnen na een voorzet van Phil Altimari. Daarna was het de beurt aan Dante van der Heijden om met het hoofd een bal van Joppe Dekker het doel in te werken: 3-0. Phil Altimari zag eest nog een kans verloren gaan, maar kon tien minuten voor tijd de 4-0 eindstand binnen koppen.

Door de ruime zege op Concordia heeft HVV net als koploper Antibarbari negen punten uit drie duels.

Meeuwenplaat – Wilhelmus

Het duel tussen Meeuwenplaat en Wilhelmus werd al na anderhalve minuut gestaakt. Arbiter Merkestein liep een blessure op en kon de wedstrijd niet vervolgen. Er werd nog geprobeerd een vervangende scheidsrechter te vinden, maar dit had geen succes.