Zaalvoetbal: Nipte winst op valreep voor vrouwen zvv Den Haag

||||||||

Het eredivisieduel in de zaal bij de vrouwen tussen zvv Den Haag en ZVG/Cagemax kende een sensationeel en zinderend slot. De vrouwen van zvv Den Haag herpakten zich en wonnen op de valreep met 3-2 na een 0-2 achterstand.

Foto’s: Christian Brafine

ZVG/Cagemax, met Oranje-international en aanvoerster Daniëlle Kortlever (0-1 en 0-2) in de gelederen vergat, vooral in de tweede helft, het karwei af te maken. In die wedstrijdfase leefde zvv Den Haag weer op. Eerst de aansluitingstreffer (1-2) van Samia Kaaouane (23e minuut). Zeven minuten voor tijd kwam de Haagse ploeg, via aanvoerster Priscilia de Vos, langszij: 2-2.

zvv Den Haag en ZVG/Cagemax leken daarna af te stevenen op een gelijkspel. Maar niets was minder waar. De keihard werkende ploeg van het trainerstrio René Havermans, Monhim Boulahdaraj en Jeffrey Brand verraste vriend en vijand en maakte al indruk met een succesvolle inhaalrace. De knal in de eindgong (40e minuut!) van Samia Kaaouane, uit een genomen hoekschop, was werkelijk fenomenaal en zeer doeltreffend: 3-2.

René Havermans: ,,Een zwaarbevochten en ook een gelukkige thuiszege voor mijn meiden, Dit hadden we echt wel nodig!”