Zondag Hoofdklasse: HBS houdt nipte voorsprong tegen tien man vast

HBS deed in en tegen Velsen goede zaken. De formatie van trainer Bas Steffens nam de drie punten mee naar huis dankzij een magere 0-1 winst. Een treffer die al voor rust werd gemaakt. In de tweede helft moest Velsen een flink deel met tien man verder, maar zag HBS geen kans de trekker over te halen om de zege vroegtijdig veilig te stellen. Het bleef tot het eind spannend.

Tekst: Ton Beije

HBS begon sterk aan het duel bij Velsen, dat bij aanvang net als HBS op zeven punten stond. De HBS-aanhang kon al snel juichen. Bij een hoekschop van Martijn le Congé kopte Niels van Pelt (foto) de bal binnen: 0-1. Na een goede actie van Mink Hueting kreeg Mustafa Frederik een mogelijkheid, maar zijn harde schot werd op tijd geblokt door de Velsen-defensie.

Rumoer

Op een gegeven moment ontstond er wat rumoer rond de dug-out van de thuisploeg. De trainer, die nogal fel van leer trok, kreeg geel voorgehouden en een assistent mocht gelijk met rood uit de dug-out vertrekken wegens het beledigen van de scheidsrechter (hij bood zijn bril aan aan de leidsman). Met die 0-1 stand brak ook de rust aan.

‘Doodschop’

In de tweede helft moest Velsen op een gegeven moment met een man minder verder, Bryan Bröcker van HBS kreeg een ‘doodschop’ op het moment dat hij de bal wilde terugspelen op doelman Luc Vurens. Een rode kaart voor de Velsen-speler was de enig juiste beslissing.

Bij HBS werd Mustafa Frederik door trainer Bas Steffens bedankt voor bewezen diensten en kwam voor hem Julian Klooster in het veld en ging Tjeerd Westdijk in de spits spelen. HBS zag vooralsnog geen kans om de man-meer-situatie te benutten. De Kraaien wisten zich geen kansen te scheppen terwijl Velsen met tien man aan de bak moest. Pas laat in de tweede helft was er een serieuze kans voor de bezoekers, maar Mink Hueting zag zijn kopbal naast het vijandelijke doel verdwijnen.

Geel

Velsen probeerde het in de slotfase en extra tijd met hoge ballen voor het doel, maar goalie Luc Vurens bleef de situatie meester. HBS tilde de nipte 0-1 voorsprong over de meet al moest Brayen Bröcker in de slotminuut nog een gele kaart incasseren wegens protesteren. Met drie belangrijke punten in de tas kon HBS terugkeren naar Craeyenhout.