O23: Forum Sport kan de winst niet pakken, RKAVV onderuit

||||||||||||

In de 1e divisie vielen de resultaten van de O23-teams tegen. Forum Sport en Quick moesten met een punt genoegen nemen. RKAVV verloor van OJC Rosmalen. In de eerste divisie pakte HBS een zege op Spijkenisse.

1e divisie B

In de eerste helft had Forum Sport de overhand tegen een compact UDI’19, maar de kansen waren op één hand te tellen, waardoor de ruststand 0-0 werd. Een fout in de opbouw bij Forum Sport in de 49e minuut leverde UDI’19 een doelpunt op. Vijf minuten later kwamen de Voorburgers op gelijke hoogte door Maximalo Do Sacramento Castro: 1-1. Forum Sport kreeg daarna nog veel kansen om te scoren, maar wist ze niet benutten.

Strafschop

RKAVV O23 verloor van het degelijke OJC Rosmalen met het kleinst mogelijk verschil: 0-1. In de eerste helft zag Bill Orifa onterecht zijn doelpunt afgekeurd worden. Vlak na rust veroorzaakte Tomás da Palma Horta een strafschop, waaruit Sami Kaddouri OJC Rosmalen op voorsprong schoot. Op zoek naar de gelijkmaker zette RKAVV Rosmalen vast en raakte Jaydi Walta de paal, kopte Sten Lever keihard over en in de laatste minuut miste Dennis Vader misschien wel de grootste kans. Het bleef dus 0-1.

2e divisie B

HBS was met 3-1 Spijkenisse de baas en klom naar een tweede plaats. Uit een hoekschop schoot Julian van den Raad de bal binnen. Spijkenisse kwam voor rust nog op gelijke hoogte. In de tweede helft zorgden Kai van Heusden en Bram de Buck voor de overwinning. sv Den Hoorn veroverde een punt in het uitduel bij TOGB: 2-2. Felix Nijman en Robert de Graaf (ineen uit een hoekschop) scoorden voor sv Den Hoorn. Anthony Slierendercht en Mitchell Kraaijbeek waren trefzeker voor TOGB. DHC leed opnieuw een forse nederlaag. Koploper Ter Leede was met 0-8 te sterk. (Foto’s onder van TOGB O23-sv Den Hoorn O23: Huijbens Fotografie)

3e divisie C

HVV en Zuid West DH draaien goed mee in 3C. De Kroonleeuwen waren in Leiden de meerdere van FC Boshuizen: 2-3. Zuid West Den Haag versloeg Warmunda met 3-0. Beide teams hebben nu negen punten uit vier duels. TAC’90 kwam niet in actie tegen Lugdunum. De Leidse tegenstander kon geen team op de been brengen.

3e divisie D

OLIVEO nam afstand van de lagere regionen dankzij een overtuigende zege op laagvlieger DSV. In Krimpen aan den IJssel kwam een 0-5 eindstand op het bord dankzij doelpunten van Pim Smits (strafschop), Niels van Heeswijk, Jesper van Es, Nigel Ruijfkogel en Jerrick van Eijk. FC Skillz boekte een monsterzege op FC Maense. Al in de eerste minuut scoorden de bezoekers. Twan Schreiner stelde Yassin Chentouf in staat om te scoren. Daarna voerden Reda Narain en Fouad Boutachkourt de score op naar 0-3. Na de doelwisseling konden Reda Narain, Fouad Boutachkourt (2x), Kevin Adebesin en Nadir el Arkoubi het net nog vinden: 0-8.

4e divisie E

VELO herstelde zich van de nederlaag tegen Wilhelmus met een zege op Graaf Willem II-VAC. In een spannend en gelijk opgaand duel gingen de teams de rust in met een 1-1 stand op het bord. In de tweede helft kon alleen VELO het net nog vinden en de punten mee naar huis nemen. De doelpunten werden gemaakt door Noah Wiezer en Rens de Vries.

VELO voert samen met Wilhelmus de ranglijst aan. De Voorburgers brachten SVC’08 een 4-1 nederlaag toe. Artur Towmasjan scoorde voor het bezoekende SVC’08. DSVP bezet de vierde plaats na een overtuigende 3-0 zege op sv Nootdorp.

4e divisie F

In het duel om de laatste positie had CKC de eerste half uur een veldoverwicht op FC Zoetermeer, dat daarna beter in haar spel kwam. Dit leverde kort na elkaar twee treffers op. Micheal Minguel brak goed door en werd in strafschopgebied onderuitgehaald. Jay Koegler schoot raak vanaf elf meter. Daarna was het de beurt aan Micheal Minguel om te scoren op aangeven van Koegler. Nog voor rust werd het 3-0. Een hoekschop van Matthijs Kox werd ingekopt door Danny Dogger. In de laatste minuten van het duel kon Wesley van der Burch op aangeven van Mike van Es binnenschieten: 4-0.