Zondag 1B: VUC kan eindelijk eerste overwinning begroeten

In Gouda kon VUC met een goed gevoel van het veld af stappen. Tegen Olympia proefden de pinguïns voor het eerst het zoet der overwinning. Dankzij de zege klom VUC meteen naar een zevende positie op de ranglijst.

Na de eerste helft was het duel tussen Olympia en VUC nog in balans. De Haagse ploeg opende de score na net meer dan een half uur spelen. Memet Guzulmansur (foto) kopte de bal het Goudse doel in. Een paar minuten later had Olympia de stand al gelijkgetrokken. Met de 1-1 op het bord werd ook de rust bereikt.

Strafschop

In de tweede helft kreeg VUC al na drie minuten een strafschop. Olympia had in de eerste helft er al één gemist en dit overkwam Giovanni Linnenbank ook. Vijf minuten later was de misser alweer vergeten. De mannen van trainer Jeroen Hoefnagel kwamen alsnog op voorsprong dankzij Delano Vogel: 1-2.

Pas in blessuretijd viel de definitieve beslissing. Laurens Wittmaekers maakte aan alle onzekerheid een einde en bracht de 1-3 op het bord. Een belangrijke zege voor de Haagse ploeg om uit de onderste regionen weg te komen en weer omhoog te kunnen kijken.