Zondag 2D: Wippolder herstelt zich knap en haalt uit bij VFC

De laatste wedstrijd voor de herfstonderbreking mocht Wippolder aantreden tegen het Vlaardingse VFC. Na een goede start moest de Delftse formatie na een nederlaag vorige week even pas op de plaats maken. Het was deze zondag zaak om te winnen en bij te blijven bij HVV en Antibarbari, die inmiddels de volle score haalden uit de eerste drie wedstrijden.

VFC toonde de eerste vijf minuten opportunisme en kreeg door slap optreden aan Wippolder-zijde ook de eerste twee kansen. Wippolder schrok na een schot op de lat wakker en zette zelf een aanvalsplan op. Een voorzet van Colin Venema werd verlengd door Antony Sintniklaas en kwam bij Daley Uythof terecht. Deze werd na een sleep vlak voor het doel geschept door de doelman van VFC en het was Sintniklaas die de penalty in de achtste minuut beheerst inschoot: 0-1. In het verloop van de eerste helft probeerden beide ploegen het wel, maar liepen zich stuk op een stugge verdediging en een slordige afronding aan beide kanten.

Rustig

In de rust wisselde trainer Mark Moen (foto) de creatieve Enez Celep voor de meer balvaste aanvaller Marco van Trier. Nog voordat Van Trier warmgedraaid was kwam de thuisploeg uit een hoekschop op 1-1. Wippolder bleef rustig en begon weer meer te combineren. Kort na de gelijkmaker was het Jasper Tetteroo die goed doorging op links. Tetteroo passeerde drie man en zette goed voor met zijn linker. Bij de verre tweede paal schoot targetman Sintniklaas de bal direct in en daarmee de 1-2 in het voordeel voor Wippolder voor zijn rekening nam.

Slordig

De thuisploeg probeerde vooruit te komen, maar was te slordig voorin en Wippolder rook kansen in de tegenstoot. Een hard schot van Uythof werd geblokkeerd en Uythof werd in diezelfde situatie flink gehinderd, waardoor de gasten een vrije trap mochten nemen op twintig meter voor het doel. Met de inmiddels ingekomen Van Trier een prima mogelijkheid om de score uit te breiden. Van Trier bekeek de situatie goed en legde het leer prachtig in de kruising van het doel. Zowel de muur als de doelman van VFC stonden erbij en keken ernaar: 1-3.

Met nog een kwartier spelen probeerde de thuisploeg nog van alles en kreeg het ook nog een drietal goede kansen. Doelman Dion de Jong stond echter samen met zijn scherpe verdedigers Venema, Sanders, Seffelaar en Makkus elke keer goed opgesteld. Met nog tien minuten te spelen bediende spelmaker Uythof spits Van Trier. Laatstgenoemde aarzelde bij het aanslepen op en rond de vijfentwintig meter niet en verschalkte met een mooie lob de doelman van de thuisploeg: 1-4

Rood

Vlak voor tijd kreeg een middenvelder van de thuisploeg nog een tweede gele en dus rode kaart voorgehouden, maar dit veranderde niets aan de stand. Wippolder kan met 9 punten uit 4 wedstrijden redelijk tevreden zijn en zorgde na afloop nog voor een gezellige sfeer in Vlaardingen en Delft.