Zondag 3A: SEP doet goede zaken, Taurus verrast WIK

|||||||||||||||||||||||||

Koploper Voorschoten’97 was dit weekend vrij van competitieverplichtingen. SEP greep haar kansen en nam de eerste plaats over na een ruime zege op Sporting Leiden. ODB was SVH de baas en Taurus trok op eigen veld aan het langste eind tegen WIK.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Aad van der Knaap

SEP nam tegen Sporting Leiden in de twintigste minuut de leiding door een treffer van Marco van Blitterswijk. Vijf minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Pas in de tweede helft kon SEP afstand nemen van de tegenstander. Tyler van Baalen schoot na een uur spelen de 2-1 binnen en was kort daarna opnieuw trefzeker: 3-1. Na een rode kaart voor Sporting Leiden kon de formatie van trainer Marcel de Letter in de slotfase nog twee treffers maken. Na een doelpunt van Kelvin Franken had Marco van Blitterswijk het laatste woord: 5-1.

Derde

ODB nestelde zich op een derde plaats na een 0-3 overwinning op SVH. Romano Charité en invaller Quinten Piek (2x) scoorden de treffers voor de equipe van trainer Martin Abbenhuis. sv Madestein kreeg flink klop van Kethel Spaland. In het met 6-1 verloren duel scoorde Roel Brute de enige treffer voor sv Madestein.

DHL bleef aan de goede kant van de score tegen Stompwijk’92. DHL speelde een sterke partij en gaf bijna geen kans weg. Melvin Kaptein was doeltreffend voor rust. Een hoekschop werd bij de tweede paal terug gekopt door Hugo Steijn waarna Kaptein kon scoren. DHL kreeg meer kansen, maar kon die niet uitspelen. Pas een kwartier voor tijd viel de 2-0. Cas Harte speelde Du’Aine Rivers aan die goed afrondde.

Onderspit

WIK dolf het onderspit tegen het puntloze Taurus. Namens de studentenvereniging eiste Delvin Karjadi de hoofdrol op. Hij nam alle vier de treffers voor zijn rekening. Mats Ruppert was twee keer de aangever en ook Milan van Roessel gaf een assist. Namens WIK was Roberto Adam scherp in de afwerking: 4-1.