Zondag Hoofdklasse: TAC’90 loopt tegen ouderwetse zeperd aan

Vooraf waren de TAC’90-spelers gewaarschuwd voor het tactische spelletje dat Alcides op de mat kan leggen. Alcides speelt namelijk in balbezit de bal direct achter de verdediging van de tegenstander en maakt daarbij gebruikt van regelmatig van positie switchende aanvallers die ook nog eens behoorlijk snel zijn.  De kunst is dan ook om in eerste instantie de lange bal “eruit” te halen en achterin goed positie te kiezen en dit aan te vullen met een goede onderlinge coaching. De uitslag leert, dat dat niet helemaal is gelukt….

Tekst: Eugène Hercules

De overigens uitmuntend fluitende scheidsrechter Tim Visser had net voor het beginsignaal gefloten toen Alcides haar tactiek direct in de praktijd bracht. De bal werd direct naar voren gespeeld en Sil Kuurman vond zijn aanvalspartner Nik Kuiper die tot zijn eigen verbazing alle vrijheid kreeg om de openingstreffer aan te tekenen: 1-0. TAC’90 reageerde direct. Uit een voorzet van Kishen Kanhai maakte Abdelhak Bojaada (foto) binnen een minuut de gelijkmaker: 1-1. Alcides bleef vervolgens met de beproefde aanvalswijze de bezoekers het achterin uitermate moeilijk maken.

Kluts

Na een vrije trap voor de thuisclub kwam de bal in de kluts terecht, waarbij Niek Kuurman (de tweelingbroer van Sil) het meest attent was: 2-1. Na wederom een snelle aanval was het Sil Kuurman die de voorsprong vergrootte: 3-1. Alcides leek even uitgeraasd en TAC’90 nam het initiatief over. De blauw-rode formatie creëerde daardoor een aantal kansen, maar de ploeg verzuimde om de trekker over te halen. Het werd nog erger voor de gasten nadat Sil Kuurman wederom alle vrijheid van de Haagse ploeg kreeg om een vrijstaande aanvaller op te zoeken. Tristan Veelo liet zich deze kans niet ontglippen: 4-1. Gelukkig gaf de ploeg van Mario Koswal het niet op en na een dieptepass van Randell Labordus gevolgd een prima voorzet van youngster Ricardo Chotoe verkleinde Kishen Kanhai de achterstand: 4-2. TAC’90 drong aan, kreeg ook kansen maar op de één of andere manier stond het vizier niet juist afgesteld.

Debacle

Na de rust kwam TAC’90 goed uit de startblokken en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Het vergat daarbij echter dat bij een aanvallende speelwijze de verdediging niet vergeten mag en kan worden. Sil Kuurman profiteerde dankbaar van zijn vrijheid en scoorde binnen drie minuten twee treffers: 6-2. Even dreigde daardoor een debacle voor de Haagse ploeg. Gelukkig rechtte het team de rug en via een eigen doelpunt van één van de Alcides-spelers kreeg de stand een wat draaglijker aanzien: 6-3. De laatste 25 minuten van de tweede helft probeerde TAC’90 het nog wel, maar de kansen bleven onbenut. Alcides geloofde het verder wel en daardoor bleef de 6-3 stand op het scorebord staan.

Concentratie

Na afloop moet helaas geconcludeerd worden dat bij een aantal spelers de concentratie, scherpte en/of het echte gif ontbrak. En dat zoiets in de Hoofdklasse fataal is, is nu meer dan duidelijk gemaakt door deze tegenstander. Hopelijk heeft TAC’90 het lesje geleerd en wordt er iets mee gedaan om dit in de toekomst te voorkomen.