ADO Den Haag Vrouwen krijgt te weinig met punt tegen FC Twente

|||||||||||||

ADO Den Haag Vrouwen hield aan het enerverende treffen met FC Twente in het Cars Jeans Stadion een punt over: 4-4. Vlak voor tijd had de thuisploeg nog een 4-3 voorsprong, maar oud-ADO Den Haag-speelster Renate Jansen bracht FC Twente nog langszij. Daarmee kreeg de ploeg van trainer Sjaak Polak eigenlijk iets te weinig.

Tekst: Ton Beije            |      Foto’s: Franca Dobbe

ADO Den Haag Vrouwen begint langzaam op stoom te komen. Na winstpartijen op PSV en Excelsior, zou nu in het Cars Jeans Stadion regerend kampioen FC Twente eraan moeten geloven. Het team van trainer Sjaak Polak begon sterk. Al binnen vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Op aangeven van Romy Speelman scoorde Jaimy Ravensbergen. De vreugde was echter van korte duur, want vier minuten later tekende Fenna Kalma met een intikker bij de tweede paal alweer voor de gelijkmaker.

Een schot van de ijverige Kirsten van de Westeringh vloog over het Twentse doel en aan de andere kant moest ook Barbara Lorsheyd in actie komen om een voorsprong voor FC Twente te voorkomen. Die kwam er echter toch. In de achttiende minuut kreeg Kayleigh van Dooren de bal wat gelukkig mee en schoof het speeltuig langs Lorsheyd in het Haagse doel: 1-2. Toch zou de ploeg van Polak nog met een gelijke stand gaan rusten. Een voorzet vanaf links van Kayra Nelemans zorgde in de Twente-defensie voor verwarring tussen Kika van Es en keepster Daphne van Domselaar waar Jaimy van Ravensbergen van profiteerde en haar tweede treffer kon bijschrijven: 2-2.

Ook na rust bleef het een aantrekkelijke en spectaculaire wedstrijd. Bij ADO Den Haag had Maartje Looijen plaats gemaakt voor Joline Amani. Al na tien minuten nam FC Twente de leiding. Een overtreding van Gwyneth Hendriks leverde de bezoekende ploeg een vrije trap op buiten de zestien (en Hendriks een gele prent). Oud-ADO Den Haag-speelster Marisa Olislagers liet de bal ineens uit die vrije trap achter Lorsheyd in het Haagse doel verdwijnen: 2-3. De zwak leidende arbiter Ploegstra (die veelal rondjes bleef draaien rond de middencirkel) gaf speelsters van de thuisploeg simpel geel, terwijl vasthouden aan Twentse kant alleen met een vrije trap werd afgedaan. ADO Den Haag Vrouwen gaf zich geenszins gewonnen en kwam na een uur spelen weer langszij door een wonderschoon doelpunt van Kirsten van de Westeringh: 3-3.

De formatie van Polak ging voor meer en rook dat er dit duel meer inzat. Uit een hoekschop van Romy Speelman kopte Pleun Raaymakers fraai in, maar om onbegrijpelijke reden werd die treffer door de arbiter geannuleerd. De 4-3 kwam er vlak daarna toch. Weer Jaimy Ravensbergen (een hattrick) vond het Twentse net en leek daarmee haar ploeg de overwinning te schenken: 4-3. Na een onachtzaamheid in de Haagse verdediging (een voorzet die er nooit had mogen komen) werd de bal door weer een oud-ADO Den Haag-speelster, in dit geval Renate Jansen, binnengekopt: 4-4. En daarmee kreeg ADO Den Haag wellicht toch wat te weinig voor de geweldige inzet en het getoonde spel tegen de regerend landskampioen.