Zaalvoetbal: Weer deceptie voor zvv Den Haag-vrouwen

|||||||||

In het pittoreske Westfriese Heerhugowaard leeft zaalvoetbal meer dan ooit. Ook de vrouwentak viert hoogtij met haar prestaties. Trainster-coach Monique van de Rijst heeft het goed voor elkaar. Samen met haar staf en haar zeer jeugdige selectie inclusief het drietal Oranje internationals Lotte Hopman, Zoyla Barendse en Aaike Verschoor timmert Van der Rijst aardig aan de eredivisie futsal weg.

Tekst: Ulis van Maanen       |      Foto’s: Christian Brafine

Voor de wedstrijd zou het voor zvv Den Haag al een lastige klus worden om de kracht van het jeugdige FC Marlène te bestrijden. In het begin van de eerste helft leek de ploeg van Hagenees pur sang René Havermans qua scoreverloop de thuisploeg te kunnen bijbenen. In de elfde minuut had Simone Hand namens FC Marlène de 1-0 gescoord. Amper twee minuten later kwam zvv Den Haag via Priscilla Mesker langszij: 1-1.

Dus zeven minuten voor de pauze stond het gelijk. Op zich een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld op dat moment. Maar daarna raakte de ploeg uit de Hofstad helemaal de weg kwijt. In slechts twee minuten tijd kwam de zeer jeugdige thuisploeg in ‘no time’ op een ongelofelijke 4-1 voorsprong.

Bizar voor woorden hoe zvv Den Haag luttele minuten voor rust zich zo gemakkelijk door de jonge tegenstanders liet wegzetten. Mede door persoonlijke fouten kwam de gedesorganiseerde ploeg van Havermans op een onoverbrugbare achterstand. Vlak voor rust!! Verbazing en ontreddering op de Haagse bank! Dit was een mentale tik voor zvv Den Haag.

Het vreemde was dat de meeste speelsters individueel lieten zien best wel te kunnen zaalvoetballen. Aan de andere kant was het voor zvv Den Haag vechten tegen een homogene en ijzersterk spelende ploeg met scorend vermogen! Al vier minuten na rust schoot Britt Buscher namens FC Marlène de 5-1 tegen de touwen. Na amper een half uur spelen kreeg GIGI Gianduja Vandeuren ook nog eens een gele kaart. Waarom was niet duidelijk.

Onder aanvoering van de teamcaptain Priscilla de Vos probeerde zvv Den Haag vergeefs zoveel keren de Westfriese muur te slechten maar ook Jacky Reus, keepster van de titelfavoriet, stak in een bloedvorm. Linda Cabeza, Gianduja Vandeuren, Priscilla Mesker, Samia Kaaouane en Priscilla de Vos bestookten in het vervolg van de wedstrijd tevergeefs het doel van FC Marlène.

Ook in de time-out(s) heeft trainer/coach René Havermans nog getracht om de puntjes op de i te zetten. Maar het leek zinloos, want daarna was het weer de blauw-witte futsaltrein die doordenderde naar uiteindelijk een 7-1 voorsprong en eindstand. De zeer jonge topspeelster Mila Wittebrood (15!) bekroonde haar solide partij met twee treffers. De talentvolle Futsal-tiener is net als haar leeftijdgenote en toptalent Kyara de Bruin doorgestoten van de top jeugdopleiding naar FC Marlène Vrouwen 1. Beide youngsters lieten zien over veel kwaliteit te beschikken en op eredivisieniveau volwassen te kunnen zaalvoetballen.

Onder leiding van de ambitieuze trainster-coach Monique van der Rijst en onder aanvoering van o.a. Oranjevrouwen-internationals Lotte Hopman, Aaike Verschoor en Zoyla Barendse behoort FC Marlène in potentie tot één van de grote titelfavorieten. Misschien een beetje prematuur om dit zo te stellen, maar alle noodzakelijke Futsal-ingrediënten zitten namelijk al in de ‘Mooie Marlène Machine’ om voor de titel te kunnen gaan!

Voor zvv Den Haag Vrouwen geldt nu: ”Hard vallen OK, maar dan snel weer opstaan!” Er waren voor zvv Den Haag goede fases te zien met vloeiende combinaties en kansrijke situaties voor het doel van FC Marlène. Maar het geluk ontbrak voor de dappere Futsal-strijders uit de residentie. Na afloop een zeer teleurgestelde maar ook een realistische coach René Havermans: ,,We hebben niet gebracht wat we ècht kunnen, maar juist na tegenslagen moeten we ons herpakken en van onze fouten leren en werken aan een sportief herstel. Complimenten aan FC Marlène.”