Zondag 1B: DHC wint eenvoudig bij hekkensluiter ONA

|||||||||

Op een zacht en ongelijk natuurgrasveld speelde DHC in Gouda tegen het onderaan staande ONA. De strakblauwe lucht en de scherpe najaarszon maakten het zicht op het spelverloop wat moeilijk, niet alleen voor de toeschouwers, maar gezien de vele verkeerde passes ook voor de spelers. De groen-zwarten waren bovendien kennelijk al in gedachten bij de wedstrijd van de volgende zondag, thuis tegen sv Den Hoorn. Terwijl de rood-zwarte thuisploeg mogelijk werd onderschat. Het werd dan ook een zeer matige wedstrijd.

Tekst: Wicher Schreuders     |    Foto’s: Hasper Pictures

DHC was vanaf de aftrap de aanvallende ploeg. Al na negen minuten trof Jordy Brouwer met een keihard schot de onderkant van de lat, waarna de terugspringende bal door Quinten van der Kraaij over het doel werd geschoten. Een aantal minuten later werd een voorzet van Jerone Goodett door de al genoemde Brouwer net naast het doel gekopt. Vervolgens moest Brouwer zich al halverwege de eerste helft – net als vorige week – geblesseerd laten vervangen. Voor hem kwam Ilias Kariouh in het veld.

Na een klein half uur passte Kariouh de bal naar Quinten van der Kraaij, die vanaf de rechterkant naar binnen draaide en met links in schoot: 0-1. Na 33 minuten een eerste doelpoging van de kant van de thuisclub, maar DHC-goalie Nick Hasper wist de bal prachtig uit de bovenhoek te tikken, zodat dit slechts tot een hoekschop leidde. DHC bleef proberen de score op te voeren. Een voorzet van Vincent Romeijn werd door Frank de Lange naast gekopt. Kort voor rust bereikte een lange bal van achteruit de diepgaande Jerone Goodett, die alleen op ONA-doelman Senna Nagelhout af kon gaan, hem omspeelde en vervolgens de 0-2 in het lege doel kon inschieten. In de slotminuten voor de thee was het de ONA-verdediging en met name haar doelman, die er ternauwernood in slaagde om meer Delftse treffers te voorkomen.

Feller

Na de doelwisseling kwam ONA feller uit de kleedkamer dan in het eerste bedrijf, wat tot nog meer overtredingen leidde. DHC kreeg desondanks voldoende kansen om de score op te voeren. Een prachtig hakje van Frank de Lange bracht Ilias Kariouh alleen voor de ONA-doelman, maar de sluitpost bracht redding. Vervolgens schoot Frank de Lange voorlangs op aangeven van Quinten van der Kraaij. Een pass van De Lange bereikte Jerone Goodett, maar ook zijn inzet werd een prooi voor de Goudse doelman.

Na dik een uur spelen kwam dan toch eindelijk nog een Delftse treffer: een voorzet van Vincent Romeijn werd door Joey Emmerink ingekopt: 0-3. Slechts twee minuten later scoorde ONA na een lange bal uit duidelijke buitenspelpositie de 1-3, maar scheidsrechter Bas Oosterlaken (Oudewater) negeerde het vlagsignaal van de Delftse grensrechter. In de daaropvolgende minuten volgde de arbiter een aantal keren echter wel de vlaggende assistent van de thuisclub: na 68 minuten toen Ilias Kariouh alleen op de ONA-doelman af kon gaan, en na 77 minuten toen dezelfde Kariouh (na een pass van aanvoerder Jeffrey van Roon) scoorde, maar dit door de scheidsrechter vanwege buitenspel werd afgekeurd. De stand bleef hierdoor nog lange tijd slechts 1-3, hetgeen toch nog enig risico inhield. Na 85 minuten belandde een schot van de thuisclub boven doelman Nick Hasper op de lat. In de slotminuten maakten de groen-zwarten dan eindelijk nog een paar doelpunten. Twee minuten voor tijd schoot Ilias Kariouh een vrije trap in het doel (1-4) en slechts een minuut later werd een voorzet van Jerone Goodett doeltreffend afgerond door invaller Youri Kooijmans. Hij zette hiermee zijn terugkeer na lange tijd op feestelijke wijze luister bij.

Na de uitslagen van deze speeldag staat DHC – achter SC ’t Zand (Tilburg) – op de tweede plaats, net voor de tegenstander van komende zondag, sv Den Hoorn, dat derde staat.