Zondag 1B: sv Den Hoorn moet buigen voor sc ‘t Zand

|||||||||||||||||||||||||||||||

Al  op de vijfde speeldag stond er in de 1e klasse B zondag een topper op het programma. Het op de eerste plaats staande sv Den Hoorn ontving op sportpark Eric van Dijk, sc ’t Zand. De Tilburgse ploeg – met  een punt minder dan de Midden-Delflanders – nam een tweede plaats op de ranglijst in.

Tekst & foto’s: Aad van der Knaap

De bezoekers spelen voor het kampioenschap dat recht geeft op een plaats in de Hoofdklasse. De thuisploeg speelt voor de eer, maar is al verzekerd van een plaats in de eerste klasse van de zaterdag, tenzij degradatie gaat plaatsvinden. Vanzelfsprekend wordt daar niet vanuit gegaan.

Het werd geen topper met mooi strelend voetbal. Integendeel, beide trams hanteerden de lange bal en de nauwkeurigheid liet te veel te wensen over. Daarbij werden regelmatig overtredingen gemaakt die het voetbal ontsierden. In de vijfentwintigste minuut kwamen de Brabanders op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Adam Sesay werd de bal door Robin de Man achter doelman Niels de Ridder gekopt: 0-1.

Net als een week eerder tegen Hillegersberg nam Niels de Ridder de plaats in van de geblesseerde Robert Jan Kuipers. Drie minuten later raakten Noah Hes en Michele Tafuni van sc ‘t Zand met elkaar in de clinch wat een opstootje opleverde. Scheidsrechter Wieger van Hamersveld sprak beide spelers vaderlijk toe en hield de gele kaarten op zak. Het gesprek met de arbiter bleek weinig invloed te hebben gehad. Slechts twee minuten later werd op Noah Hes revanche genomen.. Met nog vier minuten in het eerste bedrijf te gaan redde de sluitpost van de thuisploeg knap op een inzet van Rob Keuken. In de slotminuut googelde Adam Sesay zich door het verdedigingsblok van de gastheren, maar het eindschot ging voorlangs het doel van de Midden-Delflanders.

Tien minuten na de doelwisseling kreeg Noah Hes op aangeven van Donny Slot de mogelijkheid aangeboden om de rood-wit gestreepten op gelijke hoogte te brengen. sv Den Hoorn domineerde een groot deel van de tweede helft, maar het geluk ontbrak om het speeltuig achter doelman Rick van Etten te schieten. Twee achtereenvolgende hoekschoppen leverden wel gevaar voor het doel van de tegenstanders, maar het rendement bleef op nul staan.

De bezoekers kwamen sporadisch in het zestienmetergebied van sv Den Hoorn, echter de enkele keren dat zij counterend wel doorbraken was dat niet van gevaar ontbloot. Ondertussen werd Dylan Spaans bij sv Den Hoorn gewisseld voor Daan Kluyskens. Met nog vier minuten op de klok liet invaller Tim Dominicus van de zuiderlingen de opgedrongen verdediging van de thuisclub de hielen zien en rondde af: 0-2. In blessuretijd was het tenslotte Ilias Tigarti die de eindstand op het scorebord zette: 0-3. sv  Den Hoorn gaat volgende week op bezoek bij DHC aan de Brasserskade.