Zondag 1B: Zege op CVV Zwervers brengt VUC in subtop

||||||||||||||||

Na een erbarmelijk eerste half uur van beide kanten, kwam VUC daarna beter in haar spel. De mannen van trainer Jeroen Hoefnagel konden in de tweede helft de zege veiligstellen en staan door de overwinning op CVV Zwevers nu op een vijfde plaats.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De openingsfase van het duel tussen VUC en CVV Zwervers was niet om aan te zien. Niets leek beide ploegen te lukken en lange ballen konden gemakkelijk verdedigd worden. Pas na krap een half uur spelen was er de eerste grote kans voor VUC. Na een ingooi zette Kubilay van Oosten de bal door, maar Delano Vogel tastte op een haartje mis en kon niet in het lege doel scoren.

VUC schroefde het niveau daarna op, maar Delano Vogel, Laurens Wittmaekers en Tony van den IJssel konden hun kansen niet verzilveren.  Ook CVV Zwervers kreeg twee mogelijkheden. VUC-doelman Steven Verstraten liet zich niet passeren in een één-op-één-situatie en even later haalde nog een speler van VUC de bal van de doellijn.

Na rust trok VUC het duel nog meer naar zich toe. In de 54e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap net buiten het strafschopgebied. VUC-verdediger Giovanni Linnenbank schoot de bal vanaf de linkerkant langs de muur aan de voor VUC goede kant van de verre paal het doel in: 1-0. Na gemiste kansen van Tony van den IJssel en Kubilay van Oosten werd invaller Jacky Adam in de 67e minuut onderuitgehaald in het strafsschopgebied. Scheidsrechter Ramon Westhoff wees naar de stip en Giovanni Linnenbank wist wel raad met de geboden kans: 2-0.

Zes minuten later kon Tony van den IJssel uit een lange bal de uitstekende doelman van de bezoekers Rik de Vries eenvoudig passeren: 3-0. Met nog een kwartier te gaan kreeg VUC weer een strafschop na het neerhalen van Delano Vogel. Giovanni Linnenbank gleed naar achteren uit en zag zijn poging rakelings over gaan. In de extra tijd kon CVV Zwervers de eer redden. Uit een hoekschop werd door invaller Giovanni Mario Soares de 3-1 eindstand op het bord gezet. VUC-trainer Jeroen Hoefnagel gaf na afloop aan dat de eerste 25 minuten niet om aan te zien waren, maar gelukkig kon ook de tegenstander weinig laten zien.