Zondag 2D: RKDEO speelt bizar duel tegen FC IJsselmonde

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||

RKDEO had voor rust weinig moeite met hekkensluiter FC IJsselmonde en bouwde een 3-0 voorsprong op. Na de thee werkten de Rotterdammers de achterstand binnen twintig minuten weg. De spelers van RKDEO rechtten de ruggen en pakten alsnog een ruime zege: 6-3.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het duel tussen RKDEO en FC IJsselmonde begon bijna een half uur later omdat de kleding van de Rotterdammers ontbrak. Na wat kleine kansjes gaf Olav Kramer in de zeventiende

minuut een voorzet, maar de bal van Quinten Hellemons werd door doelman Imerson Fortes in tweede instantie klemvast gepakt. Vier minuten later was het wel raak. Een voorzet van Izzy Rosini werd door Hellemons bij de tweede paal teruggelegd. Fabian Pak kon daarna de 1-0 aantekenen.

Een combinatie tussen Robin Bousquet en Quinten Hellemons werd door de eerstgenoemde in de linkerbovenhoek geschoten en leverde de 2-0 op. Een schot van Fabian Pak ging daarna over het doel en vlak daarna kon hij met het hoofd ook de Rotterdamse doelman niet verschalken. Ook RKDEO-doelman Huub Koning moest in actie komen bij een schot van Chahm el Youzghi. Op slag van rust kon Jack Doorschodt na een overtreding op Olav Kramer van elf meter de 3-0 inschieten.

FC IJsselmonde bracht na rust drie spelers in die te laat waren gearriveerd en dit leverde binnen twintig minuten drie treffers op. Invaller Lahcen Bouyouzan kon van dichtbij de bal in de korte hoek binnenwerken. In de vijfenvijftigste minuut was het weer raak voor een invaller. Nu kon Soufian Charraoui door de Nootdorpse verdediging heen de 3-2 voor zijn rekening nemen. Met een afstandsschot van Ryan Sardjoe kwam de 3-3 op het bord.

In de laatste twintig minuten herstelde RKDEO zich goed. Een bal van Olav Kramer werd nog gestuit door Fortes. In de rebound was Hidde Collee trefzeker: 4-3. Daar bleef het niet bij. Een hoekschop kwam terecht bij Irian Boeschoten, die de bal voorgaf. Tommy Simonis scoorde vervolgens de 5-3. Vier minuten in de blessuretijd werd een hoekschop van Olav Kramer door Irian Boeschoten ineens op de pantoffel genomen en krulde hij de bal in de linkerbovenhoek: 6-3.