Zondag 2D: Vijftien uit vijf voor de ‘Kroonleeuwen’

||||||||||||||||||||||||||||||

Voor HVV was het zondag een klein beetje feest. Door een 2-0 overwinning op VFC zorgden de ‘Kroonleeuwen’, met vijf overwinningen op rij, voor de beste seizoenstart in 115 jaar. Komend weekend wacht in Rotterdam de kraker tegen nummer twee Antibarbari. Het kan voorlopig niet op voor de ploeg van vertrekkend coach André  Wetzel.

Tekst: Hans Kulk              |      Foto’s: Patrick Gorlee

Vijftien uit vijf, wie had dat vooraf bij de ‘Kroonleeuwen’ durven dromen? Dit weekend werd het Vlaardingse VFC aan de inmiddels steeds langer wordende zegekar gebonden. Op sportpark ‘De Diepput’ werd het na een 0-0 ruststand uiteindelijk 2-0 voor de gastheren. Niet alleen de beste seizoensstart in 115 jaar doet tot de verbeelding spreken. Ook de betrokkenheid van assistent-scheidsrechter Evert Jelgerhuis Swindens en elftalleider Arnout van Lawick zijn bij deze roemrijke club niet weg te denken. Jelgerhuis Swindens hanteert inmiddels al 542 maal de vlag namens de thuisclub, terwijl Van Lawick alweer 446 keer de zaken rondom het eerste elftal regelt. Zulke betrokken clubleden zijn er nauwelijks meer te vinden.

Terug naar de wedstrijd tegen VFC. Binnen het kwartier had Wetzel al tweemaal moeten wisselen. Ernest Janssen (blessure) en Wouter Vrijmoet (niet geheel fit) vielen respectievelijk na acht en twintig minuten uit. Ook voetballend hadden de ‘Kroonleeuwen’ het moeilijk.

Na een 0-0 tussenstand brak Joppe Dekker vier minuten na rust de ban voor HVV. Uit een voorzet van Phil Altimari scoorde hij de bevrijdende 1-0. Bleef het daarbij? Nee. Na kansen aan beide kanten maakte Max Hagemann in de negentigste minuut aan alle onzekerheid een einde. Een assist van eerdere doelpuntenmaker Joppe Dekker betekende de 2-0 voor thuisclub.

Komend weekend wacht Wetzel en consorten een zware opgave. De ‘Kroonleeuwen’ gaan dan in Rotterdam op bezoek bij Antibarbari, dat met tien punten uit vier duels op de tweede plaats staat. Een kraker van jewelste. Behoudt HVV zijn ongeslagen status in het hol van de leeuw?