Zondag 2D: Wilhelmus vergroot zorgen Laakkwartier, HMSH onderuit

|||||

In een duel waren de gemoederen enigszins opliepen was Wilhelmus Laakkwartier met nipt verschil de baas. Een belangrijke zege voor de Voorburgers, die daarmee Laakkwartier dieper in de onderste regionen duwden. HMSH kon in Hoogvliet niet van Meeuwenplaat winnen.

Tekst: Roland van der Linden         |      Foto’s: Fred Reuling

Meeuwenplaat – HMSH

Meeuwenplaat boekte ten koste van HMSH haar eerste overwinning van het seizoen. In Hoogvliet kwam na negentig minuten voetballen een 3-2 eindstand op het scorebord. Namens de Haagse formatie van trainer Winston Faerber waren Emre Polat en Ömer Yilmaz scherp in de afwerking.

Wilhelmus – Laakkwartier

Op Sportpark Westvliet kwam Laakkwartier al na tien minuten spelen op voorsprong. Karam Boukhari liet de bal in de touwen belanden: 0-1. Met een half uur op de klok kwam de gelijkmaker van de thuisploeg op het bord door een treffer van Nick Hendrikse: 1-1. De vreugde was van korte duur. Een paar minuten later was het al weer 1-2. Na een fraaie aanval liet nu Hamza Boukhari een doelpunt noteren. Met de voorsprong voor de equipe van Roel Zandbergen gingen beide teams aan de thee.

Na een kwartier spelen in de tweede helft leverde een schitterend genomen vrije trap van Wilhelmus-speler Cedric Aké de 2-2 op. De gemoederen liepen daarna op en het duel werd door arbiter Hulters even stilgelegd.

Karam en Hamza Boukhari kregen de rode kaart voorgehouden. Met negen man kon Laakkwartier uiteindelijk niet standhouden. Dennis van der Poel besliste het duel in het voordeel van Wilhelmus: 3-2.