Zondag 3A: Voorschoten’97 boekt vijfde zege, ook winst SEP en DHL

||||||||||||||||||||||

Voorschoten’97 blijft maar goed presteren. Nu werd Sporting Leiden aan de zegekar gebonden. Ook SEP kon weer een overwinning noteren na het duel met HWD. Taurus moest de punten laten aan DHL in een Delfts onderonsje.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Franca Dobbe

3e klasse A

SEP kon voor rust hekkensluiter HWD nog niet echt afschudden. De formatie van trainer Marcel de Letter ging aan de thee met een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Marco van Blitterswijk. Halverwege de tweede helft werd er binnen acht minuten drie keer gescoord. Van Blitterswijk schoot eerst zijn tweede doelpunt binnen. Na een tegentreffer van de Rotterdammers bepaalde Tyler van Baalen de eindstand op 3-1.

Lijstaanvoerder

Voorschoten’97 blijft de lijstaanvoerder na een 2-0 overwinning op Sporting Leiden. Al na een kwartier kon Roy Elligens de score openen. Daarna kon Voorschoten’97 nog maar één treffer toevoegen. Een rake kopbal van Glenn Mulder leverde de bevrijdende 2-0 op. Voorschoten’97 heeft nog geen punten verspeeld en de voorsprong op SEP bedraagt twee punten met een duel minder gespeeld.

DHL was goed op stoom tegen stadsgenoot Taurus. Op het Sportpark van de TU Delft nam DHL voor rust al een 0-2 voorsprong. Dennis Hofstede stelde eerst Hugo Steijn in staat om te scoren. Daarna bediende hij Cas Harte. Ook na de doelwisseling kon de formatie van trainer Tayyab Chaudhry twee keer het net vinden. Marcus Slagveer kon op aangeven van Cas Harte de 0-3 aantekenen. Milan Warmenhoven had het laatste woord en prikte de 0-4 binnen. Bij Taurus was trainer Julian Tan afwezig. Hij werd vervangen door Thomas Landman. (Foto’s boven en onder: Taurus-DHL)

Stompwijk’92 kreeg klop van Kethel-Spaland. In Schiedam kwam een 3-1 eindstand op het bord. De enige treffer voor het team van trainer Patrick Kamperveen werd gescoord door Nick Ammerlaan op aangeven van Bart van Santen.

Een compleet SVH kon geen indruk achter laten tegen AVV Alphen. De hele centrum-as liet het volledig afweten. SVH grossierde in fouten en stond bij rust al op een onoverbrugbare 2-6 achterstand. Wesley Schouten en Joni Miquel Mateus scoorden voor de thuisploeg. In de tweede helft kon SVH de schade beperken. Rayvano van Alphen scoorde twee keer en ook de bezoekers waren in staat om twee treffers te produceren: 4-8. (Foto’s boven en onder: SVH-Alphen)

Het duel tussen WIK en sv Madestein haalde het einde niet. De Loosduiners leidden met 2-3, maar tien minuten voor tijd kreeg Lexiemar Martina zijn tweede gele kaart voorgehouden. Die beslissing van arbiter Ricardo Veldhoen werd verbaal niet geaccepteerd door de spelers van sv Madestein en daarop besloot de scheidsrechter het duel te staken. Namens WIK hadden Joey Doorschot en Ramon Daleman gescoord. Voor sv Madestein schoten Roel Brute, Sean van Domburg en Regi Poeran met scherp.