Zondag Derde Divisie: Westlandia bij OFC nipt onderuit

Westlandia zit momenteel in een mindere fase. Midweeks werd de ploeg van trainer Cesco Agterberg in de strijd om de TOTO KNVB-beker uitgeschakeld door Excelsior Maassluis, voor de competitie gingen de Naaldwijkers nu onderuit bij OFC: 2-1.

Tekst: Ton Beije

De weersomstandigheden maakten het niet eenvoudig om er een geweldige wedstrijd van te maken. Gastheer OFC nam in de eerste helft de leiding door een treffer van Niels Springer.

Na rust deed Westlandia zichzelf de das om, want een fout in de Westlandse defensie gaf OFC de mogelijkheid – wederom via Niels Springer – de marge te verdubbelen: 2-0. Even werd het toch nog spannend. Steve van Kesteren (foto) bracht Westlandia terug in de wedstrijd: 2-1.

De mannen van Agterberg gingen er weer in geloven en ontwikkelden en sterk slotoffensief. De gelijkmaker zat er niet meer in en dus moest de thuisreis vanaf Oostzaan naar Naaldwijk begonnen worden met een nipte 2-1 nederlaag.

Westlandia huist na deze nederlaag op een vijftiende plaats, vier punten boven hekkensluiter DEM. Komende zondag krijgt de ploeg EVV uit Echt op bezoek op De Hoge Bomen.