Zaalvoetbal: FC Westland komt langzaam op gang

De mannen van FC Westland pakten ook in de vierde competitiewedstrijd de volle winst. Rotterdamse Studenten werd in de Verburchhal met 8-2 verslagen. Bij rust hadden de Westlanders pas een 2-1 voordelige marge.

Tekst: Peter Botman

De ploeg van coach James Dhanai keek na twee minuten tegen een 0-1 achterstand aan toen het niet bij de les was bij een hoekschop. Op dat moment had FC Westland al twee grote kansen gehad. Dat bleef ook het beeld de rest van de eerste helft. De Westlandse ploeg mistte te veel kansen en het duurde tot de achttiende minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Ironisch genoeg kwam die treffer tot stand toen FC Westland vanwege een tijdstraf met één man minder in het veld stond. Nog net voor rust kwam FC Westland op een 2-1 voorsprong en na rust werd deze gestaag uitgebouwd.

Doeltreffend

Bij 4-1 deed Rotterdamse Studenten nog iets terug, maar het bracht FC Westland niet van de wijs en de teller stokte bij 8-2, toen voorzitter Morad Naimi, na een solo à la Maradonna in zijn beste dagen, de Rotterdammers helemaal zoek speelde en doeltreffend afdrukte. Aanvoerder Yassine Irzi en Rafik El Ousrouti waren beiden tweemaal succesvol. ‘Man of the match’ Melvin Vissers (foto), Mounir Faloun en Mohamed Maatoug volgden hun voorbeeld allen eenmaal.

Vandaag komt FC Westland weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen WIA op het programma. De Rotterdamse ploeg presteert dit seizoen tot nu toe ook prima en verloor één keer in vijf wedstrijden.