Zaalvoetbal: zvv Den Haag speelt ongelukkig gelijk tegen Texel’94

Normaal gesproken worden de eredivisieduels op de vrijdagavond gespeeld, maar de uitwedstrijden tegen Texel’94 worden op dit Waddeneiland op de zaterdagmiddag afgewerkt. Coach Gerald Baars en voorzitter Nick Taal waren niet blij met de situatie, omdat er ook een aantal spelers in de selectie van zvv Den haag zit, die tevens op het veld actief zijn. Hierdoor moest de equipe uit Den Haag met weinig spelers afreizen naar Noord-Holland.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

Texel’90 – zvv Den Haag

Scheidsrechter Ron Karremans zag de Haagse ploeg erg slecht beginnen. Binnen drie minuten, via doelpunten van Lesley Koning en Rinus Wesselman, stonden de bezoekers al met 2–0 achter. Daarna kwam zvv Den Haag op stoom en wist Djamairo Rigters (spelend op veld TAC’90) in de negende minuut de aansluitingstreffer te scoren: 2–1. De aftrap was nauwelijks genomen of Patrick Nieboer vergrootte de Texelse voorsprong weer naar twee doelpunten: 3–1.

Langszij

De mannen uit Den Haag lieten zich niet van de wijs brengen en via twee doelpunten van Hamza Boukhari (15e minuut en 19e minuut) kwam de ploeg nog voor het rustsignaal zelfs langszij: 3–3. Vrijwel direct na de aftrap van de tweede helft zette zvv Den Haag gewoon door via de al weken goed spelende aanvoerder Morad Chalhi (foto). Hij wist zijn ploeg voor de eerste maal op voorsprong te zetten: 3–4. Het genieten van de voorsprong duurde nog geen twee minuten, want Jesper List zette met twee doelpunten de ploeg van coach Martijn de Veij weer op voorsprong: 5-4.

Tandje

Op dat moment zette zvv Den Haag een tandje bij, alle combinaties lukten en mocht de ploeg de bal even verliezen, dan had de thuisploeg daar ook geen antwoord op. Nadat Shwendell Cijntje (ook van TAC’90) twee keer had gescoord (5-6), misten onder meer Hamza Boukhari en Faizel Karoumi grote kansen. Maar Jesper Arkenbout pikte voor Texel vlak voor tijd een doelpuntje mee zodat beide in evenwicht eindigden: 6-6.

Coach Gerald Baars verklaarde nog achteraf aan Haaglanden Voetbal: ,,Ik ben niet tevreden met het gelijke spel, we hadden moeten winnen, maar ben wel tevreden met het vertoonde spel van mijn kleine selectie.”

Topklasse B

FC Westland – RS

De heren van FC Westland pakten ook in de vierde competitiewedstrijd de volle winst. Rotterdamse Studenten werd in de Jan van Arckel-hal (Verburch) met 8-2 verslagen. Zie verslag elders op deze website

Zuid West Den Haag – TPP/Feyenoord 2

Zuid West Den Haag begon de wedstrijd scherper dan de reserves van TPP/Feyenoord. De equipe van coach Mohamed Attalhaoui kwam al vlug op een 2-0 voorsprong en zelfs met 3-1 voor. De Haagse ploeg verloor even de concentratie en het Rotterdamse TPP/Feyenoord kwam terug en ging er zelfs overheen met een 3-4 voorsprong, wat ook gelijk de ruststand betekende. Na de doelwisseling speelde Zuid West Den Haag een heel sterke tweede deel van de wedstrijd spelen. Het zette een eindstand neer van 14-5. Voor Zuid West Den Haag scoorden Redouan Azougagh, Mounir Madrouni (beiden 3x), Zakaria Azarkan, Mohamed el Haddioui, Imad Bourjale en Mohamed Faloun (allen 2x).

zvv Den Haag 2 – ASW

Het nog steeds coachloze reserveteam van zvv Den Haag won in de Zuiderpark Sportcampus overduidelijk van ASW uit Waddinxveen. Het werd na een ruststand van 4-0 maar liefst 11-3. Voor zvv Den Haag troffen Brahim Saidi (5x), Luthmarnick Maria, Karam Boukhari, Mo El Osruoti (allen 2x) doel.

Hoofdklasse C

GZV Watergras 2 – Stompwijk’92

In sporthal Mammoet in Gouda werd de ontmoeting tussen laagvlieger GZV Watergras 2 tegen koploper Stompwijk’92 afgewerkt. Het was een sportieve wedstrijd onder leiding van de goed fluitende John Duiker. De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer geen streling van het oog.  Na wat speldenprikjes over en weer werd de rust bereikt met 0–0. Halverwege de tweede helft kwam Stompwijk’92 op 0–1 via Sem Sweere, na goed voorbereidend werk van captain Nick van der Bosch. Vervolgens ging de doelman van GZV Watergras 2 meevoetballen en na knullig balverlies kon Sem van der Salm de bal van eigen helft knap in het (lege) doel krullen: 0–2. Wat uiteindelijk ook de eindstand zou worden. Stompwijk’92 is vanaf wedstrijddag één nog steeds koploper van de Hoofdklasse C

FC Westland 2 – Stanga

In de Naaldwijkse sporthal De Pijl won het reserveteam van FC Westland van het Haagse Stanga. Na een ruststand van 4-2 werd het 9-6. Namens FC Westland scoorden Morad Naimi (3x), Jaroslaw Wolowik (2x), Soufiane Ararabe, Hassan El-Achkar, Houssine El-Achkar en Achraf el Ghalbzouri (allen 1x) en namens Stanga waren succesvol Edwin Geerman (3x), aanvoerder Marco Mejia, Ericson Croes en Robert Evers (allen 1x).

Tutor – FC Boshuizen

Volgens de meespelende voorzitter Raf van Oosterhout was de uitslag een prima resultaat, omdat Tutor zelf in de stand niet echt hoog staat en FC Boshuizen één van de favorieten is voor de titel in de Hoofdklasse C.

In Topsporthal van TU Delft zag scheidsrechter Ricardo Warring, na een 1-1 ruststand, de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel eindigen. Voor het team van coach Nuno Pereira (ooit nationaal zaaldoelman van Portugal) schoten Albert Wasswa (2x) en Joachim Bron met scherp.