Zondag 1B: sv Den Hoorn voert ranglijst aan na zege op CVV Zwervers

||||||||||||||

Vrolijke gezichten bij sv Den Hoorn na afloop van het duel met laagvlieger CVV Zwervers, dat acht basisspelers miste. De Midden-Delflanders boekten een gemakkelijke zege, maar kwamen moeilijk tot scoren. De overwinning leverde uiteindelijk ook de koppositie op.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De eerste kans in het duel was voor CVV Zwervers. Sharlton Sambo kon de na een jaar van blessureleed teruggekeerde Hoornse keeper Robert Jan Kuipers niet passeren. Donny Slot zag na acht minuten spelen zijn kopbal naast gaan en de vrije trap van Robin Zwartjens belandde een paar minuten later in de handen van de Capelse sluitpost. Na een klein kwartier spelen gaf Gianni Sergi een mooie voorzet richting het vijfmetergebied. De lange verdediger Peterson Schenkels kopte fraai in: 1-0.

sv Den Hoorn kreeg genoeg kansen om de score te verdubbelen, maar de bal wilde er niet in. Halverwege de eerste helft dacht de thuisploeg een strafschop te krijgen nadat Noah Barends werd aangetikt in het strafschopgebied en zijn balans verloor. Arbiter Christian Peetoom uit Alkmaar wees de claim meteen van de hand. Vlak voor rust gaf aanvoerder Donny Slot een bal op maat aan de opgekomen Gianni Sergie. Zijn schot werd gekeerd en in de rebound kon Dave Koene net niet bij de bal komen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter in hun spel en was het duel meer in balans. Schoten van Zwervers-spelers Levron Raphael en Sharlton Sambo misten echter het doel. Ook sv Den Hoorn zag haar aanvallen niet beloond worden. Een rake kopbal van Dave Koene werd door de arbiter afgekeurd vanwege een vermeend duwtje van de doelpuntenmaker.

Een kwartier voor tijd viel dan eindelijk de beslissing. Voor de equipe van trainer John Hage zette Maurizio Marinacci een aanval in en vond invaller Dylan Spaans, die de marge verdubbelde: 2–0.  CVV Zwervers zette nog alles op alles om de eer te redden, maar kwam niet voorbij doelman Kuipers. In de eerste minuut van de blessuretijd schoot Gianni Sergi nog een vrije trap op de kruising. De stand bleef echter 2-0.