Zondag Hoofdklasse: VOC troeft TOGB op alle fronten af en wint derby

|||||||||

TOGB beleefde in speelrode tien een totale off-day. De manschappen van trainer Mark Schuur werden door VOC met een 5-1 nederlaag terug naar Berkel en Rodenrijs gestuurd. De overwinning van VOC was meer dan verdiend.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Peter de Haan, nu trainer van VOC en in het verleden oefenmeester bij TOGB, had zijn manschappen goed op TOGB voorbereid. VOC zette vanaf het eerste fluitsignaal TOGB vast en liet het team van Mark Schuur geen moment in het eigen spel komen. Al na zeven minuten was er succes voor de Rotterdammers toen Teun van der Donk af kon ronden: 1-0. Waar bij TOGB de bal niet van voet tot voet ging, slaag VOC hier wel in. TOGB kon ten koste van een serie hoekschoppen succes voor VOC nog voorkomen. Nog, want in de 21ste minuut was het weer raak voor de gastheren. Het was wederom Van der Donk die het net liet bollen op sportpark VOC: 2-0.

TOGB kwam er niet aan te pas. Het leek zonder overtuiging in het veld te staan en kwam steeds te laat. Na ruim een half uur was er weer succes voor VOC. Nu was het Wessel Verhaar die Moreno Zwarteveld voor de derde maal kon verslaan: 3-0.

Voor de pauze liet TOGB één goede aanval zien. Twan Verdel speelde zijn directe tegenstander door de benen en leverde een puike voorzet af die door Guus Steerneman met het hoofd hard binnen kon worden gekopt: 3-1.

Met de wind in de rug, drie verse krachten aan de kant van TOGB binnen de lijnen, probeerde de technische staf van de Berkelaren het tij te keren. VOC stond echter goed opgesteld en liet TOGB komen. Over de rechterkant kwam Max le Fevre een aantal malen door, maar de timing van de eind pass van de voet van de vleugelaanvaller was niet goed. Ook de in het veld gekomen Sven Paternot kon tot tweemaal toe oprukken richting de VOC-zestien. Helaas voor TOGB was er steeds de rood zwarte muur die succes in de weg stond.

Nadat Schuur nog tweemaal had gewisseld kreeg TOGB via technicus Zackaria Doumajd een grote kans om dichterbij te komen. De voorzet van Le Fevre kon echter niet vrij door Doumajd worden binnen gewerkt. Met twee man in de nek was Doumajd niet in staat de bal in het VOC-doel te schieten. Wat bij TOGB niet lukte, lukte VOC wel. De Rotterdammers lieten in de slotfase van de wedstrijd de in ruime getalen opgekomen toeschouwers nog tweemaal genieten. Wederom stond Wessel Verhaar tweemaal op de juiste plek om Moreno Zwarteveld te verslaan en de eindstand naar 5-1 te tillen.

Een verdiende overwinning van VOC in de derby. TOGB weet dat er komende week hard gewerkt zal moeten worden om komende zondag in de beker er weer te staan. Het Haagse Laakkwartier is dan de tegenstander.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder