Zondag 2D: HMSH houdt punt over aan duel met COAL

|||||||||||||

Bij het duel tussen HMSH en COAL moesten nog vierentwintig minuten worden gespeeld. Het duel werd op 17 oktober gestaakt nadat HMSH een gemiste strafschop mocht overnemen omdat de doelman van COAL te vroeg was uitgekomen. De Rotterdammers protesteerden zo hevig dat arbiter Willem Hoek het duel staakte.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De wedstrijd werd in de 80e minuut gestaakt, maar er werden 24 minuten uitgespeeld. Scheidsrechter Vally Karagantcheff ving het duel aan met een strafschop voor HMSH. Deze keer nam Ahmet Akabulut plaats achter de bal en hij schoot de 1-1 binnen.

Karagantcheff moest veel gepraat incasseren. Door de vele overtredingen en de daaropvolgende protesten duurde het duel uiteindelijk een klein half uur.  HMSH kwam diep in blessuretijd met negen man te staan. Emre Polat (95e minuut) en aanvoerder Serkan Kiliç kregen beiden hun tweede gele kaart voorgehouden.

COAL lanceerde de ene aanval na de andere en drukte HMSH de verdediging in. Een fout van de ervaren HMSH-doelman Ozgun Arslan stelde Delvin Delgado in staat om COAL naar een 1-2 voorsprong te schieten. Lang konden de Rotterdammers er niet van genieten. Enkele minuten later wees de goed leidende Vally Karagantcheff opnieuw naar de stip. Nu vanwege een handsbal in het strafschopgebied. Opnieuw was Ahmet Akbulut trefzeker vanaf elf meter en floot de arbiter vlak daarna af in de 105e minuut: 2-2.

Na afloop kwam de verslagen COAL-sluitpost Amel Avdic zijn verhaal halen bij de scheidsrechter, maar hij werd door zijn eigen medespelers tegengehouden. Ook op het moment dat de arbiter aan het douchen was werd er flink op zijn kleedkamer deur gebonkt.