Clubs uit Tweede en Derde Divisie praten met KNVB

De clubs in het hogere amateurvoetbal gaan in gesprek met de KNVB over het wel of niet stilleggen van de competitie. Clubs kunnen de komende drie weken geen publiek ontvangen en lopen daardoor grote financiële schade op. Het overleg vindt maandagavond plaats.

Het gaat om de clubs uit de Tweede en Derde Divisie. Naast de sportieve aderlating zullen de clubs ook de inkomsten van de kantineomzet en ticketverkoop missen. Daarnaast zijn zij bang dat sponsoren gaan afhaken.

De clubs moeten salarissen voor spelers doorbetalen terwijl er veel minder inkomsten zijn. Een onderbreking van drie weken is voor een aantal clubs nog te overzien, maar het is nog hoogst onzeker of het inderdaad bij drie weken blijft.

Voorzitter Ron Kleijn van Scheveningen zei hierover eerder al tegen Haaglanden Voetbal: ,,Wedstrijden van jeugd en recreatie kunnen we gewoon door laten gaan, bewegen is daarbij hoofdmoot. Wat de competitie van ons eerste elftal (Tweede Divisie – red.) betreft zeg ik winterstop in laten gaan en seizoen verlengen. Clubs op dit niveau spelen niet om bezig te zijn, maar voor vermaak van publiek en sponsoren. Uiteraard moet het wel mogelijk blijven om te trainen en oefenwedstrijden zonder publiek te spelen om fit te blijven.”

Bron: KNVB

Lees verder