Vrouwen: ADO Den Haag beloften ruim langs Feyenoord

In de beloftencompetitie had ADO Den Haag een makkelijke middag tegen Feyenoord met een ruime zege tot gevolg. In 2B moest Die Haghe weer een nederlaag incasseren. Nu was Sleeuwijk te sterk.  Forum Sport was opnieuw aan de winnende hand in de derde klasse.

Beloftencompetitie

ADO Den Haag nam al voor rust een 2-0 voorsprong tegen Feyenoord. Gina Viehoff en Jannette van Belen (foto) waren scherp in de afwerking. In de tweede helft konden de Haagse vrouwen de voorsprong nog flink uitbreiden. Na de 3-0 van Louise van Oosten voerde Jannette van Belen de score op naar 4-0. Met twee treffers bepaalde Wendy Balfoort de eindstand op 6-0.

2e klasse B

Die Haghe bood op Ockenburgh goed tegenstand aan het sterke Sleeuwijk, maar moest het hoofd toch buigen. De bezoekers uit Noord-Brabant vingen de thuisreis aan met een 0-1 victorie op zak. RKAVV maakte het koploper Jodan Boys knap lastig. De thuisclub uit Gouda kon pas na 55e minuten spelen de score openen. RKAVV verloor het duel uiteindelijk met 3-0.

3e klasse E

Koploper Forum Sport won ook jaar zevende duel. Maasdijk bood goed tegenstand en hield de schade beperkt tot een 3-2 nederlaag in Voorburg. FC ’s-Gravenzande won met opvallend gemak van FC Rijnvogels 2, dat net boven de Westlanders op de ranglijst stond. Dankzij de overwinning klom FC ’s-Gravenzande naar de derde plaats. Sportclub Monster moest zich tegen sv Charlois met 2-6 gewonnen geven. Het duel tussen Lyra en DSVP 2 bleef verstoken van doelpunten: 0-0.

Eerste zege

Concordia sleepte haar eerste zege binnen. De vrouwen van trainer Laurens Sandell kwamen in de eerste helft op achterstand. Een schot van Majda Ahraoui ging via Concordia-speelster Yanna Beckers het doel in. Concordia stelde snel orde op zake en scoorde tweemaal in twee minuten. Eerst de gelijkmaker van Luna van der Wal. Vervolgens werd een mooie pass in de diepte door Isis Heerings verzilverd. Nog voor rust zag Pippa van Bruggen haar schot na een mooie actie via de binnenkant paal binnen vliegen: 3-1.  Na rust konden Nathalie Windmeijer met een schitterend schot en Luna van der Wal met een afstandsschot de eindstand op 5-1 bepalen.

Westlandia heeft zich teruggetrokken uit deze afdeling en komt inmiddels uit in de 4e klasse B. Het eerste duel ging verloren tegen Lyra 2.