Zondag 3A: Kethel-Spaland profiteert van gelijkspel Voorschoten’97 en ODB

||||||||||||||

Het topduel tussen Voorschoten’97 en ODB eindige in een doelpuntloos gelijkspel. Kethel-Spaland profiteerde optimaal. Door een ruime overwinning op Sporting Leiden namen de Schiedammers de koppositie over.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Franca Dobbe

Uit het duel tussen regionale topploegen Voorschoten’97 en ODB kwam geen winnaar tevoorschijn. Het duel leek in de slotfase toch nog een winnaar te krijgen, maar een treffer van de Haagse formatie van trainer Martin Abbenhuis werd na overleg met de assistent-scheidsrechter alsnog afgekeurd waardoor het duel in de brilstand eindigde: 0-0.

Achtervolger Kethel-Spaland maakte korte metten met Sporting Leiden. Dankzij een 5-0 overwinning nemen de Schiedammers nu de eerste plaats in. Voorschoten’97 is op doelsaldo tweede.

DHL had een topmiddag in Rotterdam. Tegenstander HWD kreeg alle hoeken van het veld te zien. Albert Helena en Saviel Groenhart zetten DHL op een 0-2 voorsprong. Na een tegentreffer van HWD zorgde Du’Aine Rivers met twee treffers voor een vroegtijdige beslissing: 1-4. Niels van Duinen en Marcus Slagveer volgden het voorbeeld van Rivers en scoorden ook twee keer achterelkaar, waardoor de stand 1-8 werd. Pascal Massar had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 1-9.

Prima

SVH speelde een prima eerste helft in het uitduel bij SEP. Op een zwaar veld zette SVH met goed voetbal veel druk. Wesley Schouten schoot de mannen van trainer Huib van Oostrom Soede naar een 0-2 voorsprong. SEP ging daarna meer op de lange bal spelen en bracht de achtehoede van SVH in de problemen. Drie minuten in de tweede helft schoot Tyler van Baalen de 1-2 binnen. Even later viel ook de 2-2. Opnieuw was Van Baalen trefzeker. Beide teams gingen op jacht naar de zege. SVH miste een strafschop en zag twee ballen op de paal belanden. In de slotfase kon Rayvano van Alphen het duel alsnog in het voordeel van SVH beslissen: 2-3.

Trefzeker

Op het sportpark van de TU Delft nam Taurus de leiding in het duel met Stompwijk’92. Op aangeven van Rick de Haan kon Nick Ammerlaan nog voor het rustsignaal Stompwijk’92 weer langszij schieten. Na rust was Ammerlaan opnieuw trefzeker. Nu kwam de assist op naam van Stijn van Rijn. Na de 1-3 van Faycal Chaibu was het duel beslist. Taurus kwam nog wel terug tot 2-3 in de 85e minuut, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen.

WIK greep in het thuisduel met Alphen haar tweede overwinning van het seizoen. In het Zuiderpark kwam een 1-0 eindtand op het scorebord te staan. Roberto Adam nam de enige treffer van het duel voor zijn rekening.