Zondag Hoofdklasse: TAC’90 verliest (deels) van zichzelf

TAC’90 moest aantreden bij Purmersteijn. Bij rust keek TAC’90 – onverdiend – tegen een 2-1 achterstand aan. Na de doelwisseling scoorden de gastheren nogmaals en hielp TAC’90 de nodige kansen om zeep. TAC’90 moest met een nederlaag huiswaarts keren en dat had wederom niet nodig geweest.

Tekst: Eugène Hercules

De ploeg van Mario Koswal begon met een sterk beginoffensief. De thuisploeg werd vastgezet op de eigen helft en TAC’90 creëerde een drietal kansen die alle werden opgezet door captain Randell Labordus (foto). Het bekende vizier stond echter niet goed ingesteld, want tot verbazing van alles wat Haags is, werden de mogelijkheden niet benut. En als je dan zelf niet scoort, doet de tegenpartij het wel volgens de al oude voetbalwet.

Zondagsschot

Een zondagsschot van Mylan Polman plofte na een kwartier spelen in het Haagse doel, nadat de verdediging niet adequaat genoeg optrad bij het balbezit van de thuisploeg: 1-0. Daarna had Purmersteijn het geluk nog een keer aan haar zijde. Een dieptepass van de gasten werd door TAC’90-goalie Judhamier Marchena tot hoekschop weggetikt voor de aanstormende Ufuk Ulfer. De laatstgenoemde dook daarna als een ware acrobaat over de arm van Marchena heen en zijn theaterstuk leverde de thuisploeg een penalty op. Luke Abelskamp pakte het vervroegde Sinterklaascadeau dankbaar uit: 2-0. TAC’90 deed direct wat terug. Een mooie combinatie over meerdere schijven stelde Labordus in staat de aansluitingstreffer te realiseren: 2-1. Dat werd tevens de ruststand.

Slordig

Na rust een wederom aanvallend TAC’90, dat echter slordig met de kansen omging. Rensy Barradas had dan nog de pech dat een hard schot op de lat uiteenspatte. Bij één van de zeldzame counters van de gasten dachten de bezoekers aan buitenspel, maar de assistent-scheidsrechter besloot – na enige aarzeling weliswaar- de vlag toch maar naar beneden te houden. De Haagse verdediging moest daarom even aan de noodrem trekken, hetgeen een vrije trap opleverde voor de thuisploeg. Thomas Schaap omzeilde het Haagse muurtje en liet de 3-1 aantekenen. Daarna volgde een Haags halfuurtje, met daarin een handvol kansen voor TAC’90. Het leverde echter geen doelpunten op. Ook niet nadat de namens Purmersteijn ingevallen Mak Trezner binnen tien minuten twee keer geel kreeg voorgehouden, dus met rood na een kwartier spelen alweer moest vertrekken.

Ongeloof

Het was jammer, dat Purmersteijn trainer Mohammed el Bouziani daarna niet echt sportief om gele kaarten voor TAC’90-spelers begon te zeuren. Scheidsrechter Max Broekhuizen zal ongetwijfeld betere wedstrijden in zijn nog prille carrière hebben gefloten, maar hier trapte hij natuurlijk niet in.

Na afloop baalde het Haagse kamp. Vol ongeloof werd teruggekeken op een wedstrijd die niet verloren had mogen gaan. Bovendien had Purmersteijn op de voor haar goede momenten ook wel alle geluk van de wereld. Als de schrijver dezes zoveel geluk zou hebben gehad in de Staatsloterij dan lag hij nu op een zonnig eiland, dat hij van het prijzengeld had gekocht….