Zondag Hoofdklasse: TOGB benut kansen niet en gaat onderuit in Velsen

TOGB is er niet in geslaagd de wedstrijd bij rkvv Velsen winnend af te sluiten. Het team van TOGB-oefenmeester Mark Schuur stond na negentig minuten met lege handen. Velsen sloeg vlak voor de rust definitief toe. Ayrton Dol verschalkte TOGB-doelman Kraaijbeek en zette de ploeg van Velsen coach Ronald Dooijeweerd op 2-1. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn, waardoor Velsen drie punten mocht bijschrijven.

Tekst: Ron Fruining

TOGB begon voortvarend aan de wedstrijd in Velsen. Al na drie minuten zette Bas Mourits (foto) de 0-1 op het scorebord. Na een splijtende pass van Max de Winkel gevolgd door een prima loopactie van Mourits, kon de routinier doeltreffend afronden. TOGB moest al na twaalf minuten haar eerste wissel doorvoeren. Zackaria Doumajd moest na een duel waarbij zijn voet dubbelklapte, geblesseerd het veld verlaten. Merick Heintjes verving de geplaagde technicus. Na het duel moest Doumajd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Nog niet duidelijk is hoe ernstig de kwetsuur is en hoe lang Doumajd uitgeschakeld zal zijn.

Scherpte

Een minuut later was het Ayrton Dol, die Colin Kraaijbeek een eerste maal wist te passeren en de stand op 1-1 bracht. TOGB kreeg in de eerste 45 minuten voldoende mogelijkheden om wederom op voorsprong te komen. Na een prima actie en voorzet van Merick Heintjes op Max le Fevre, schoot Le Fevre de bal tegen de doelman in plaats van in het doel. De scherpte bij de eindpass en het geluk ontbraken aan TOGB-zijde, waardoor het beslissende tikje richting een tweede treffer niet gegeven kon worden.

Vlak voor de pauze was het gastheer Velsen dat de voorsprong wel kon pakken. De TOGB-verdediging slaagde er niet in de voorzet uit een Velsen-aanval te halen, waarna het Ayrton Dol was die de bal hard binnen kon koppen en zijn tweede doelpunt van de dag liet aantekenen.

Onbenut

Velsen opende de tweede helft opportuun. De aanvalsdrang duurde niet langer dan tien minuten en leverde de gastheren twee hoekschoppen op, die geen gevaar in de TOGB-zestien veroorzaakten. De TOGB-aanval kon in het tweede bedrijf niet succesvol afronden. Het team van Schuur creëerde voldoende, maar slaagde er niet in de kansen te verzilveren. Zo was het Max le Fevre die voor eigen succes ging, maar door te gehaast af te ronden over het hoofd zag dat Leroy Zwarteveld er beter voor stond. Schuur veranderde de tactiek in de tweede helft naar 3-3-4 en zag zijn ploeg domineren, maar niet scoren. Zo ging de jonge groep van Schuur balend en teleurgesteld de bus in.

Keuzes

Schuur na de wedstrijd over het verlies: ,,Tot de zestien voetballen we goed. Daarna zie je dat we te gehaast naar de eindpass zoeken. Helaas heb ik geen spits in mijn selectie die er in een seizoen 22 inschiet en dus is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken. We gaan werken aan het maken van de betere en dus juiste keuze die een goal oplevert. Ik heb vertrouwen in mijn groep en weet waartoe zij in staat zijn. V Komende speelronde gaat TOGB op bezoek bij koploper Hoogeveen. Wederom met de bus en zonder publiek langs de lijn.  Volgende week beginnen we weer op 0-0 en wie weet stappen wij dan als winnaar van het veld.” Komende speelronde gaat TOGB op bezoek bij koploper Hoogeveen. Wederom met de bus en zonder publiek langs de lijn.