Oefenvoetbal: Reserves ADO Den Haag hebben geen kind aan MVV

|||||||||||||||||

In de reservecompetitie heeft ADO Den Haag eenvoudig MVV opzijgezet. In Den Haag legde de groen-gele formatie tijdens de eerste helft al de basis voor een ruime overwinning. Dankzij twee doelpunten in het tweede bedrijf stond er na negentig minuten een 7-0 eindstand op het scorebord.

Tekst & foto’s: Jonas Bloemen

Waar ADO Den Haag de eerste twee wedstrijden van de reservecompetitie ook gebruikte om ervaren spelers als John Goossens speelminuten te geven, startten de Hagenaren tegen MVV met een piepjong elftal. Eerste elftalspeler Cain Seedorf was met zijn 21 jaar de oudste man in een groen-geel shirt en kersvers Oranje O18-international Finn Dicke met 17 jaar de jongste.

De thuisploeg kwam voortvarend uit de startblokken. Na slechts zes minuten opende Marius van Mil de score. Hij kopte een afgemeten voorzet van Xander Severina onhoudbaar achter doelman Joshua Wehking. Drie minuten later wist de behendige Severina opnieuw Van Mil te vinden, maar ditmaal werd het schot van de Haagse spits geblokt. ADO Den Haag was veel in balbezit en zodra MVV eens iets wilde proberen, grepen de broertjes Michael en Jonathan Mulder constant in.

ADO Den Haag liet bij vlagen fraai voetbal zien. Op het middenveld verdeelden Sacha Komljenovic en Finn Dicke meermaals het spel, waarna de Haagse voorhoede een aantal mooie aanvallen op de mat legde. Na twintig minuten leidde zo’n aanval tot een tweede treffer. Nadat Evan Rottier de bal laag voorzette, tikte Sacha Komljenovic de 2-0 binnen. Even later was Rottier zelf het eindstation van een flitsende ADO-aanval. Op aangeven van Xander Severina schoot Rottier de 3-0 fraai over doelman Wehking heen.

De hofstedelingen waren duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers uit Maastricht. ADO Den Haag reeg de kansen aaneen. Zo schoot Xander Severina een voorzet van Evan Rottier naast en wist Marius van Mil een goede actie van Cain Seedorf niet te belonen tot een doelpunt. Severina was vervolgens opnieuw dicht bij een treffer toen hij een afgeslagen voorzet van Rottier op de lat kopte. Tien minuten voor de rust liep ADO Den Haag alsnog uit. Cain Seedorf dribbelde er lustig op los, kwam naar binnen en schoot de bal hard in de verre hoek: 4-0.  Op slag van de pauze zorgde goed drukzetten van Sacha Komljenovic ervoor dat Evan Rottier in schietpositie kwam. Rottier kapte zijn tegenstander uit en haalde vervolgens succesvol de trekker over: 5-0.

Ook na rust kreeg ADO Den Haag meteen veel kansen. Zo schoot Marius van Mil hard voor het doel langs en deed Cain Seedorf niet veel later hetzelfde. Daarnaast stuitte Seedorf ook nog eens tot tweemaal toe op goalie Wehking. Waar de Limburgse doelman een drukke middag kende, had zijn collega keeper Youri Schoonderwaldt een bijzonder rustige middag. MVV was niet bij machte om iets tegenover het Haagse voetbalgeweld te zetten en zag lijdzaam toe hoe het soms van het kastje naar de muur werd gestuurd. Daarbij kreeg de Maastrichtste ploeg ook enkele keren hulp van de lat en de paal.

Zo schoot Marius van Mil een voorzet van Elano Yegen op de lat en dwong Sacha Komljenovic doelman Wehking in de rebound tot het uiterste. De goalie zag in de hoekschop die volgde opnieuw het houtwerk redding brengen toen Tyrese Asante de bal op de paal kopte. Niet veel later belandde een kopbal van Marius van Mil eveneens op de lat.

Hoewel ADO Den Haag in de tweede helft iets minder scherp voor het doel was dan tijdens de eerste vijfenveertig minuten, liepen de Hagenaren nog wel uit naar een grotere overwinning. Een heerlijke aanval kwam via Cain Seedorf en Sacha Komljenovic terecht bij Evan Rottier, die met een droge knal voor zijn derde treffer van de middag tekende: 6-0. In de slotfase bepaalde Jonathan Mulder met een heel fraai doelpunt de eindstand op 7-0. Na een afgeslagen hoekschop scoorde de verdediger met een magnifieke omhaal.