Jack’s League: Scheveningen pakt in blessuretijd punt bij Kozakken Boys

||

Scheveningen leek in Werkendam bij Kozakken Boys tegen een nipte nederlaag aan te lopen. De thuisploeg kwam vlak voor tijd aan de leiding (2-1), maar Scheveningen had snel in de blessuretijd alsnog het antwoord klaar: 2-2.

Tekst: Ton Beije         |    |   Foto’s: Orange Pictures

Kozakken Boys kwam beter uit de startblokken dan Scheveningen. Na tien minuten een eerste mogelijkheid voor de gastheren na het terugleggen in de zestien van Frenk Keuken, maar Jeffrey Nuland reageerde niet alert genoeg. Vijf minuten later kwam Kozakken Boys wel op voorsprong. Mark Veenhoven veroverde de bal, ging op avontuur en passeerde doelman Sven van der Maaten: 1-0.

Ook daarna bleef de thuisploeg gevaarlijk. Een schot van Nizar Mekkaoui ging halverwege het eerste bedrijf net over het Scheveningse en na bijna een half uur spelen moest doelman Van der Maaten handelend optreden toen Mark Veenhoven de bal via de grond op doel kopte. Ook op een schot van Kaj Ramsteijn had Van der Maaten het goede antwoord. De beste kans op een verdubbeling van de marge was voor Tarik Fagrach, maar hij kopte in kansrijke positie zeven minuten voor rust de bal naast het vijandelijke doel. Bij rust dus nog steeds een 1-0 stand.

Wissel

Vlak na rust lanceerde Mark Veenhoven Lars Hutten, maar door snel uit zijn doel te komen voorkwam doelman Van der Maaten erger voor de bezoekers. Na bijna een uur spelen bracht trainer John Blok een wissel in. Barry Rog ging naar de kant en spits Mike de Niet kwam in het veld. De invaller kreeg al snel een mogelijkheid, maar zijn uithaal leverde niets op. In die tweede helft was Scheveningen de ploeg die het meeste balbezit had. Kozakken Boys loerde meer op de omschakeling.

Met nog elf minuten officiële speeltijd op de klok kwam Scheveningen langszij. Rowdy van der Putten schoot van afstand raak, nadat doelman Ricardo Kieboom zijn doel had verlaten voor het onderscheppen van een diep gespeelde bal: 1-1. Net na een wissel aan Scheveningse kant (Mitchel de Vlugt het veld in voor Rowdy van der Putten) kwam Kozakken Boys en minuut voor tijd wederom aan de leiding. Invaller Yasin Ouja zorgde voor de 2-1. De vreugde bij de gastheren was echter van korte duur, want ook een invaller aan Scheveningse kant – Mike de Niet – was er verantwoordelijk voor dat de formatie van Blok alsnog een punt mee terug kon nemen naar Houtrust. Hij scoorde in de eerste minuut van de blessuretijd: 2-2.