Oranje Vrouwen onder 19 simpel langs Noorwegen

Het Oranje-vrouwenteam Onder 19 – met twee speelsters van ADO Den Haag in de gelederen – heeft tijdens een drielandentoernooi in de Algarve in Portugal eenvoudig gewonnen van Noorwegen met 4-0.

ADO Den Haag-speelster Louise van Oosten (foto), die in de eerste helft tegen een gele kaart aanliep, stond de gehele wedstrijd in het veld. Jill van der Ende, ook van ADO den Haag, kwam in de 65e minuut in het veld voor Ana Nassette.

Het oranje-team van coach Roos Kwakkenbos nam al snel in de derde minuut de leiding via Ingeborg Lye Skretting. Na krap een half uur spelen werd het 0-2 door Shi-jona Martina. Na rust voerden Fleur Stoit (vlak voor tijd) en Emmeke Henschen (in blessuretijd) de stand op naar 4-0.

Maandag speelt het Onder 19-team tegen Engeland.