Zaterdag 1A: sv Nootdorp blijft nipt baas over Voorschoten’97

||||||||||||||||||||||||||

Voorschoten’97 kon tot twee keer toe van een achterstand terugkomen tegen sv Nootdorp. Na de derde treffer van de equipe van trainer Marco Jalink was de thuisploeg niet meer in staat de gelijkmaker te produceren.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al in de tweede minuut kon sv Nootdorp het net vinden. Een hoekschop van Voorschoten’97 werd gepakt door doelman Michael de Leeuw die de bal richting AJ Mercera trapte. Mercera nam de bal aan en ging richting het doel. Ondanks verwoede pogingen van Ronnie de Roode om het schot te verhinderen, hobbelde de bal via doelman Stephan van der Niet het doel in. Drie minuten later was het alweer gelijk. Thom Wijnalda omspeelde de verdedigers van sv Nootdorp en scoorde eenvoudig: 1-1.

Met bijna twintig minuten op de klok werd een schot van de thuisploeg van de lijn gehaald door Rodney Ebing. Kort daarna kreeg sv Nootdorp een vrije trap na hands van Martijn Hogenboom. De vrije trap van Ryan Lugtigheid werd voor het doel ingekopt door Peter LoMonaco: 1-2. sv Nootdorp kreeg nog een paar kansjes, maar scoorde niet meer voor de rust.

Na rust strandde een bal van Ryan Lugtigheid op doelman Van der Niet. Uit de volgende aanval kwam de gelijkmaker voort. Bij een voorzet van links bij de tweede paal kon Peter LoMonaco niet voorkomen dat Jim van der Krogt de 2-2 kon scoren. Eerder had LoMonaco wel twee voorzetten weggewerkt. Voorschoten’97 bleef de aanval zoeken, maar zag diverse kansen verloren gaan.

In de 72e minuut wilde Loyd van der Wilden vanaf de achterlijn een voorzet geven. Rodney Ebing blokte de bal. Van der Wilden raakte bij deze actie geblesseerd aan zijn enkel en moest het veld verlaten. Twee minuten later kreeg sv Nootdorp een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Dylan Ligeon schoot richting de tweede paal en de bal verdween via Ryan Lugtigheid en de binnenkant paal het doel in. De 2-3 werd ook de eindstand van deze wedstrijd.