Zaterdag 4D: BSC’68 verliest eerste plaats aan Groeneweg

De strijd om koppositie in 4D is voorlopig even beslist in het voordeel van Groeneweg. De club uit Zevenhuizen won overtuigend van concurrent BSC’68, dat door de nederlaag naar de derde plek zakt. FC Zoetermeer won van Ommoord. SVO Buytenpark bleef met lege handen achter bij Hillegersberg.

BSC’68 ging in de wedstrijd met Groeneweg met een 1-1 stand de rust in. BSC’68 was de betere ploeg, maar moest een 1-0 achterstand goedmaken. Na hands kon Lijon Korving de gegeven strafschop benutten. Het ervaren Groeneweg, dat overkwam uit het zondagvoetbal, liep na de hervatting weg naar een 4-1 overwinning. Met nog tien minuten te spelen moest de centrale verdediger van Groeneweg met rood het veld verlaten. Trainer Marco Lange vond dat zijn spelers zich voor de volle 100% hadden ingezet, maar de tegenstander was na rust slagvaardiger. Groeneweg is de nieuwe lijstaanvoerder.

Monsterscore

BSC’68 werd niet alleen door Groeneweg gepasseerd op de ranglijst, maar ook door CKC dat met de monsterscore van 16-1 won van FC Banlieue. Als er volgende week nog gespeeld wordt is CKC de volgende tegenstander van BSC’68.

Thuisclub Ommoord speelde tegen FC Zoetermeer in de eerste helft voornamelijk de lange bal. FC Zoetermeer zocht meer een voetballende oplossing. De formatie van trainer Leroy Vaes kwam uit een vrije trap van Lando van Duyn op een 0-1 voorsprong. FC Zoetermeer miste daarna vier grote kansen en kreeg vlak voor rust na slordig uitverdedigen uit de omschakeling met de 1-1 te maken. Na rust bleef FC Zoetermeer voetballen en kreeg diverse mogelijkheden. Doelman Nordin Ypey voorkwam een Zoetermeerse achterstand. Uit een fraaie combinatie tussen Matthijs Kox en Emre Terlemis scoorde de eerstgenoemde de winnende treffer: 1-2.

Sensoy

SVO Buytenpark kon de winst niet pakken tegen vv Hillegersberg. Na een 1-0 ruststand verloren de mannen van trainer Ger Fens (foto) met 2-1. Erkan Sensoy bracht in de tweede helft de 1-1 op het scorebord.