Zaterdag 4E: RVC Celeritas naar koppositie na zege op Haagse Hout

||||

OLIVEO kwam niet in actie dankzij coronabesmettingen bij KSD Marine. Achtervolgers RVC Celeritas en graaf Willem II-VAC profiteerden van dit buitenkansje en passeerden de koploper door ruime overwinningen.

Tekst: Roland van der Linden       |    Foto’s: Fred Reuling

Op het Vlamenburg boekte RVC Celeritas een eenvoudige overwinning op Haagse Hout. De Rijswijkse formatie van trainer Dennis Young stapte het veld af na het eindsignaal met een 0-5 overwinning op zak. Jergo Leijendekkers en Joey Klein namen allebei twee treffers voor hun rekening. Het slotakkoord was voor Appie El Arouti. RVC Celeritas neemt nu de eerste plaats in met 24 punten, maar heeft een duel meer gespeeld dan haar concurrenten.

Graaf Willem II-VAC volgt RVC Celeritas op twee punten. Al na tien minuten opende Tim Jellema de score voor de thuisploeg op de Roggewoning. Met bijna een half uur op de klok kreeg RAS in een korte tijd drie treffers om de oren. Bob Huiskes (2x) en Sam Jellema schoten Graaf Willem II-VAC naar een beslissende 4-0 ruststand. In de tweede helft leverde een eigen doelpunt de 5-0 op. Bos Huiskes was daarna voor de derde keer trefzeker en bepaalde de eindstand op 6-0.

Vredenburch moest een tegenslag verwerken na een half uur spelen tegen DVC. Doelman Brian Kuiper moest gewisseld worden. Veldspeler Jip Amiabel nam zijn plaats onder de lat in. Vijf minuten later schoot Rico Deekman op aangeven van Erwin Kruit de 0-1 binnen. Vlak voor rust viel de 0-2. Deekman schoot een strafschop binnen. Na bijna een uur spelen moest Jip Amiabel het veld weer verlaten. Hij droeg zijn plek over aan de doelman van het derde team van de Rijswijkers Jeffrey van de Hoeven. Vlak voor het eindsignaal sloeg Vredenburch nog twee keer toe. Jael Paas was twee keer de aangever. De 0-3 werd een prooi voor Rico Deekman en de 0-4 kwam op naam van Erwin Kruit.

Maatje

Ook de derde club uit Rijswijk boekte een overwinning. Semper Altius was een maatje te groot voor REMO. Tekin Aytekon en Morad Chadli schoten de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong. In de tweede helft voegde Justin Wenckenbach nog twee treffers toe aan het totaal van Semper Altius: 4-0.

Het duel tussen staartploegen HDV en De Ster eindigde in een overtuigende overwinning voor de bezoekers. HDV raakte al na een kwartier spelen de veel scorende Zakaria el Hadioui kwijt met een knieblessure. De Ster had bij rust al een 0-3 voorsprong te pakken en stoomde in de tweede helft door naar een 2-7 eindstand. Huseyin Akalin en Essam Zene verzorgden de productie namens HDV. Kelvin Onose was de gevierde man bij De Ster met vier treffers. Kelly Harrison (2×) en Oladeji Akintunde namen de overige doelpunten voor hun rekening.

Het duel tussen SEV en HPSV ging niet door vanwege coronaperikelen bij de Zuiderparkers. Ook OLIVEO kwam niet in actie na dezelfde problemen bij KSD Marine.