Zaterdag 4F: Nederlagen voor topploegen sv Houtwijk, Quintus en PGS/VOGEL

De top drie uit 4F had een slecht voetbalweekend. sv Houtwijk leed op eigen veld een dikke nederlaag tegen sv Erasmus. Quintus moest het onderspit delven tegen GDA en ook PGS/VOGEL incasseerde een verliespartij tegen VCS.

Lijstaanvoerder sv Houtwijk kwam van een koude kermis thuis in het duel met sv Erasmus. Ibrahim El Assili schoot de bezoekers naar een 0-1 voorsprong. Uit een eigen doelpunt kwam sv Houtwijk weer op gelijke hoogte. Met twee treffers van Kasper Koers liep sv Erasmus uit naar een 1-3 stand. Na de 1-4 van Martijn Kersten uit een vrije trap kon de club van trainer Richard Douw weer wat terugdoen. John Bos scoorde de 2-4. Een vrije trap van Maikel van Wijngaarden leverde de 2-5 eindstand op.

Geen voordeel

De achtervolgers konden geen voordeel putten uit de nederlaag van sv Houtwijk. Quintus liep tegen een 2-0 nederlaag op in het uitduel bij GDA na een 0-0 ruststand. GDA had in de eerste helft het meeste balbezit, maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. Inzetten van Jeroen Mantel (foto) en Didi Eesiah leverden niets op. Ook in de tweede helft had GDA de overhand maar kon pas in de 74e minuut scoren. Samir Ben Omar omspeelde de doelman en scoorde de 1-0. Negen minuten later volgde de 2-0. Een voorzet van Michael van der Zwam werd door Gökmen Coban keurig afgewerkt.

Afstandsschot

Ook PGS/VOGEL leed een thuisnederlaag. VCS kwam door een mooie treffer van Ne-Shawn Morris op een 0-1 stand. In de tweede helft voerde VCS de score snel op naar 0-3. Een afstandsschot van Keanu Kappar leverde de 0-2 op en kort daarna strafte Ne-Shawn Morris een fout in de opbouw af van PGS/VOGEL af en maakte de 0-3. Uit een vrije trap scoorde Rik van der Graaf voor de thuisploeg. Tien minuten voor tijd gooide Emanuel Ampiaw het duel definitief op slot.

BMT en Maasdijk kwamen een 2-2 gelijkspel overeen. In de rust hadden de bezoekers uit Maasdijk nog een 0-1 voorsprong in handen. Namens Maasdijk waren Gert van der Lee en Kevin van den Berg trefzeker.

Balans

Ook de wedstrijd tussen Wanica Star en HMSH eindigde in balans. Na negentig minuten voetballen stond een 1-1 stand op het bord. HMSH liet het in de eerste helft liggen. Aziz Aldogan scoorde namens HMSH de 0-1. De gelijkmaker van Wanica Star kwam in de tachtigste minuut op naam van Danny Geerman uit zo’n beetje de eerste echte kans. Eerder was al een treffer volgens HMSH ten onrechte afgekeurd.

GSC ESDO pakte haar derde overwinning van het seizoen. Op eigen veld kreeg Toofan met 4-2 klop. Toofan scoorde uit een eigen doelpunt van de thuisploeg en een treffer van Slavic Yaroslav.