Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande blijft zonder punten in ijskoud Rotterdam

||

Bepaalde goede herinneringen heeft FC ’s-Gravenzande tot nu toe niet aan de gespeelde wedstrijden tegen SC Feyenoord. Driemaal stonden de ploegen in competitieverband tegenover elkaar, maar dat leverde geen enkele punt op. Ook nu mocht er geen publiek aanwezig zijn en was het koud en kil op sportcomplex Varkenoord van SC Feyenoord.

Tekst: Jan Hoogenraad      |      Foto’s: Pieter Vermeer

Met de winst van FC ’s-Gravenzande tegen Spijkenisse vorige week zou dat een ’boost’ kunnen geven voor de wedstrijd tegen de Rotterdammers, die hun laatste twee wedstrijden vanwege corona niet door zagen gaan. Het aantal punten staat nu voor beide teams op zestien, maar met een wedstrijd achterstand voor SC Feyenoord.

Het duel werd via een stream op Facebook opgenomen en zo konden de gedwongen thuisblijvers van FC ’s-Gravenzande het duel toch volgen. Op de foto’s: Pieter Vermeer, Theo Doelman en (voorgrond) Jan Hoogenraad

Gelijk opgaand

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Dan was FC ’s-Gravenzande wat sterker en dan had SC Feyenoord weer wat meer overwicht. De eerste mogelijkheid was voor Patrick Triep, maar de doelman van Feyenoord greep goed in. Aan de linkerkant bij de Rotterdammers was het vooral Junior Obiku die voor veel gevaar zorgde. Dat leverde ook enkele scoringskansen op, maar deze schoot hij veelal naast. Voor FC ’s-Gravenzande zag Sander Koeleman zijn inzet door de doelman weggewerkt worden en voor de thuisploeg kon Walter Bennett vanaf de rand van de zestienmeter inschieten, maar zijn inzet verdween naast het doel.

Hachelijk

Na ruim een kwartier spelen een hachelijk moment voor het doel van Jurrian Jouvenaar toen Rick Boers de bal niet weg kon krijgen, maar het bleef zonder gevolgen. Hierna was het weer FC ’s-Gravenzande dat wat kansen kreeg. Patrick Triep zag zijn inzet gepakt worden door de Feyenoord-doelman en een voorzet van hem werd door Jordy Dobber overgeschoten ten koste van een hoekschop. In de 25e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Uit een hoekschop werd de bal ingekopt door Frank Broos (foto), maar door een Feyenoord-verdediger van de doellijn gekopt, hierna kwam de bal weer bij Broos die alsnog kon binnenschieten: 0-1.

Strafschop

Ook na deze treffer waren de betere scoringskansen voor FC ’s-Gravenzande. Uit een voorzet van Patrick Triep schoot Frank Broos over en op aangeven van Rick Boers kon Yuri Westhoff net niet bij de bal komen. In de 41e minuut kwam Feyenoord weer op gelijke hoogte. Na een overtreding van doelman Jurrian Jouvenaar in het strafschopgebied wees scheidsrechter Preston resoluut naar de stip. Sandin Avdic maakte geen fout en schoot de bal snoeihard binnen: 1-1.

Opleving

De tweede helft was van FC ’s-Gravenzande beduidend minder en kwam men maar zelden op de Rotterdamse helft en nauwelijks aan aanvallen toe. Junior Obiku kwam in de 55e minuut vrij voor doelman Jurrian Jouvenaar en maakte het ook prima af: 2-1. Rond de 70e minuut had FC ’s-Gravenzande nog wel even een opleving, dat leverde enkele hoekschoppen op, maar geen doelpunten. Ook niet toen Patrick Triep goed voorgaf, maar Yuri Westhoff hoog over schoot. Voor Feyenoord kon invaller Jeremy Moreno nog een keer uithalen, maar via de vingertoppen van de ’s-Gravenzandse doelman en de lat leverde dat geen doelpunt op. Toen in de 86e minuut Feyenoord op een 3-1 voorsprong kwam door een treffer van Jordy Dobber, was de wedstrijd gespeeld. Invaller Elmer de Vries was kort voor tijd nog kansrijk, maar Jurrian Jouvenaar stopte zijn inzet en in blessuretijd was er nog een kansje voor FC ’s-Gravenzande uit een hoekschop van Yordi Klepke, maar die werd door Daan van Unen over de lat gekopt. Zo bleven de punten achter op sportcomplex Varkenoord en gingen naar de ploeg die daar ook de meeste aanspraak op mocht maken.