O23-Jeugd: Forum Sport is Quick te slim af, RKAVV onderuit tegen Barendrecht

||||||

In de 1e divisie viel de streekderby tussen Forum Sport en Quick uit in het voordeel van de Voorburgers. RKAVV verloor op de Kastelenring van Barendrecht. In de 2e divisie speelden HBS en sv Den Hoorn gelijk. HVV promoveerde na een zege op Katwijk naar de tweede divisie.

1e divisie B

In een aantrekkelijk duel met twee voetballende teams kwam Quick op 0-1 tegen Forum Sport uit een directe vrije trap. Forum Sport kreeg in de persoon van Emiel Rours twee keer een 100% kans, maar hij was niet scherp in de afwerking. Vlak voor rust scoorde Suleyman Bilgi de terechte gelijkmaker. In de tweede helft gingen beide teams vol op de aanval. Emiel Rours zag opnieuw een kans verloren gaan. Uit het niets kwam Quick op 1-2. Vanaf eigen helft werd een bal over de doelman heen in het doel geschoten.  Forum Sport wisselde en dat bleek een gouden greep. Invallers Nasser Dadi en Alisan Baldeh bezorgen de thuisploeg een 3-2 zege.

RKAVV beleefde een volledige off-day in het thuisduel tegen Barendrecht. Na een kans voor Max Beune op 1-0 en het vroegtijdig afhaken van aanvoerder Kashayer Saeb vanwege een blessure, verloor RKAVV volledig de grip op de wedstrijd. Na 22 minuten kwam Barendrecht op 0-1 en tot aan de rust gebeurde er eigenlijk helemaal niets. In de tweede helft probeerde RKAVV met man en macht de gelijkmaker te forceren. Jaydi Walta kreeg de grootste kans, maar zijn inzet was te zacht. De grotere kansen waren voor Barendrecht, dat hard op paal schoot en in de laatste minuut een bal van de lijn zag worden gehaald door de 16-jarige Nick Gardenier. Het bleef bij 0-1. (zie foto’s boven en onder)

2e divisie B

sv Den Hoorn had in de eerste helft tegen HBS de beste kansen. Beide teams verzuimden echter te scoren. In de 59e minuut schoot Boyd Schildkamp HBS aan de leiding: 1-0. Zowel sv Den Hoorn als HBS kregen daarna mogelijkheden op een treffer. Twee minuten voor het eindsignaal viel de gelijkmaker: 1-1. DHC verloor met 1-4 van XerxesDZB. De twaalfde nederlaag op rij voor de Delftse club.

3e divisie C

In een duel van hoog niveau was HVV koploper Katwijk de baas en promoveerde door de zege als één van de beste nummers twee naar de tweede divisie. HVV nam de leiding door een vroege treffer van Thom van Gisbergen. HVV had de wedstrijd onder controle maar moest oppasen voor het gevaarlijke Katwijk. Al snel na de hervatting scoorde HVV haar tweede doelpunt via Benjamin Marey. Het sterke Katwijk raakte gefrustreerd en liep tegen een aantal gele en rode kaarten op. HVV hield stand en sloot het duel af met een 2-0 zege.

TAC’90 nam de leiding tegen Warmunda uit een benutte strafschop van Amer Abdallah. Warmunda keerde nog voor rust de stand om in haar voordeel: 1-2. Na de rust was TAC’90 de betere ploeg en nam veel risico, maar de bal wilde er niet in. In de slotfase scoorde Warmunda nog twee keer: 1-4.

3e divisie D

Het duel tussen VOC en FC Skillz werd niet gespeeld. Dit gold ook voor het thuisduel van OLIVEO tegen Hillegersberg.

4e divisie E

Een behoudend spelend sv Nootdorp, dat op de counter loerde, werd door Wilhelmus in de eerste helft naar een 2-0 achterstand gespeeld.  Rechtsback Joshua Piette kwam veelvuldig door in de eerste helft en kon zowel de 1-0 als de 2-0 maken. Een derde doelpunt werd afgekeurd vanwege hands. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als voor rust. Wilhelmus had de bal en viel aan, sv Nootdorp verdedigde. Bradley Tuijt maakte zo’n tien minuten na rust met een schitterende stift de 3-0. Daarna maakte invaller Koen Visser op aangeven van Tuijt met zijn eerste balcontact de 4-0. Afhankelijk van de beslissing van de KNVB lijkt Wilhelmus zich op te kunnen maken voor promotie naar de derde divisie.

SVC’08 begon aardig aan het uitduel met VUC, maar door gemakzucht werd het spel steeds zwakker en dat bleef het gedurende de hele wedstrijd. SVC’08 creëerde de meeste kansen, maar de doelman van VUC liet zich niet makkelijk passeren. Na de 1-0 van VUC kon SVC’08 in de laatste tien minuten voor rust een voorsprong nemen. Na gelijkmaker van Erik van der Meent schoot Matthijs Reijken de 1-2 binnen. Gio Ophuijsen gaf voor beide doelpunten de assist. Na rust kwam VUC op gelijke hoogte uit een hoekschop. In de 72e minuut besliste Dylan Schotmeijer het duel in het voordeel van SVC’08: 2-3.

4e divisie F

FC Zoetermeer hield tegen koploper BVCB de schade knap beperkt. In Rokkeveen eindigde het duel in 0-1.