Zaalvoetbal: Enorme deceptie voor zvv Den Haag

In de Eredivisie werd het team van zvv Den Haag vernederd door hoogvlieger Hovocubo. Dat won de thuiswedstrijd met liefst 21-1. In de Topklasse B wees Stompwijk’932 Staga terug en ging FC Westland 2 verrassend onderuit tegen GLZ Delfshaven. Tutor pakte de volle buit bij OACN Boys 2.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

Hovocubo – zvv Den Haag

In sporthal De Opgang in Zwaag beleefde zvv Den Haag, de ploeg van coach Gerald Baars, wederom geen fijne avond. Net als de vorige wedstrijden kwam de club uit de Residentie met een zwaargehavend team op het veld.

Aan het begin van het duel zag het er nog niet zo slecht uit. Bij een 2-0 stand wist Swendell Cijntje in de zesde minuut de aansluitingstreffer te produceren: 2-1. Ook Nawfal Boutkabout scoorde een doelpunt, maar niet in het vijandelijke doel, maar hij verschalkte per ongeluk zijn eigen doelman Radu Iordache. Mede door de grote nederlaag van 21-1 is zvv Den Haag, als de coronastop in januari 2022 weer wordt losgelaten, aangewezen op de degradatiegroep.

Topklasse B

FC Westland – Zuid West DH

In Jan van Arckel sporthal in Poeldijk had FC Westland een stevige pot te verwerken. Namens Zuid West DH scoorden Redouan Azougagh en Rafik el Moussaoui (beiden tweemaal). Een verslag is elders op deze site te vinden.

zvv Den Haag 2 – Multicult

De ploeg van aanvoerder Luthmarnick Maria kreeg vroeg in de avond te horen dat zvv Den Haag 2 niet hoefde aan te treden in de Sportcampus Zuiderpark, omdat Multicult zich had afgemeld wegens coronagevallen.

Stompwijk’92 – Stanga

Na een afwachtend begin van beide teams, Stompwijk’92 en Stanga, werd het eerste doelpunt namens Stanga gemaakt door Christian Tromp: 0-1. Binnen een minuut maakte Nick van der Bosch na een mooie assist van Rick de Haan de gelijkmaker: 1-1. Daarna ging het spel redelijk op en neer met kansen voor beide teams. Uiteindelijk, na wat frommelen, kwam de bal bij toeval weer bij Christian Tromp, die subtiel scoorde: 1-2. Dit was ook tevens de ruststand.

De tweede helft was eigenlijk hetzelfde als de eerste met kansen heen en weer. Nu maakte Stompwjk’92 het doelpunt door Nick van der Bosch: 2-2. Na een mooie aanval maakte Rick de Haan de 3-2 voor Stompwijk’92. Stanga ging vol druk spelen en de doelman ging mee naar voren. Dit wist Stanga niet uit te spelen en nadat Nick van der Bosch eerst miste voor een leeg doel, schoot Rick de Haan iets later wel de bevrijdende 4-2 binnen voor Stompwijk’92.

GLZ Delfshaven – FC Westland 2

In Topsportcentrum Rotterdam zag de Haagse arbiter Karun Binda het reserveteam van coach James Dhanai, die zelf niet aanwezig was, verrassend verliezen van laagvlieger GLZ Delfshaven met 4-1. Namens FC Westland 2 verzorgde Hassan El-Achkar de eretreffer voor de Westlanders.

OACN Boys 2 – Tutor

In sporthal De Akkers kwam de equipe van coach Nino Pereira via twee treffers van Albert Wasswa op een 0-2 voorsprong, wat ook meteen de ruststand betekende. Snel in de tweede helft maakte Kenji Flores het derde doelpunt voor de Delftse studenten: 0-3. Een aantal minuten later maakte Joachim Bron het kwartet vol: 0-4. Even stribbelde de ploeg uit Spijkenisse tegen (1-4), maar in de laatste minuten van de wedstrijd zag de goed leidende arbiter Marcel Wandel Lasse Bruun nog tweemaal scoren: 1-6.