Zaalvoetbal: zvv Den Haag vrouwen nipt onderuit tegen TPP/Feyenoord

||||||||||||||

Alleen de vrouwen van zvv Den Haag kwamen in actie tegen TPP/Feyenoord, het door Sharon van Zadelhoff gecoachte team. De Haagse vrouwen moesten met een nipte 1-2 nederlaag de punten aan de Rotterdamse vrouwen laten.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

zvv Den Haag-manager Ulis van Maanen meldde vooraf aan Haaglanden Voetbal dat het team van coach René Havermans  niet compleet kon aantreden. Om verschillende redenen waren onder meer Samantha Chin-A-Sang, Priscilla Mesker, Romy Scherpenzeel, Stephanie Valk en Ramona van der Harst niet beschikbaar.

De opdracht werd zo voor de Haagse ploeg moeilijk om tegen een zeer goed TPP/Feyenoord, met vier internationals, aan te treden. De Rotterdamse ploeg had vooraf evenveel verliespunten als koploper FC Marlène.

In de derde minuut leed zvv Den Haag balverlies – speelsters raakten even de weg kwijt nadat er van de bank door verschillende personen werd gecoacht – waar Khaoula Kadiri van profiteerde en keepster Lisa Franken op het verkeerde been zette: 0–1.

Twee minuten later wist Lisa Franken deze keer wel een grote kans van wederom Khaoula Kadiri onschadelijk te maken. In de zesde minuut had zvv Den Haag haar eerste echte mogelijkheid door een prima pass van Lavinia Poku op Esmeralda van den Heerik, maar zij wist keepster Bianca Troost niet te kloppen.

Na een enkele kansjes aan beide zijden, wist aanvoerster Priscilla de Vos een één tweetje op te zetten met Rochella Becker, maar De Vos mikte net naast het vijandelijke doel. Na een kwartiertje spelen werd aanvoerster De Vos in het zesmetergebied op een onjuiste manier gestopt. Waar menige scheidsrechter een strafschop voor zou geven, wees hoofdscheidsrechter Jan Menick dit voorval van de hand.

Na de doelwisseling kwamen de vrouwen van zvv Den Haag beter in het spel. Nadat Priscilla de Vos al vroeg een kans niet had benut, kreeg de thuisploeg in de 25e minuut (vijfde minuut in de tweede helft) een vrije trap van scheidsrechter Younes El-Hajouti aan de rechterkant. Na de door Samia Kaaouane genomen vrije trap wist aanvoerster Priscilla de Vos van dichtbij de gelijkmaker te scoren: 1-1.

Twee minuten later gaf Priscilla de Vos een mooie pass op Samia Kaaouane, maar de Rotterdamse sluitpost stond Haags succes in de weg. In de tegenaanval combineerde de formatie van coach Sharon van Zadelhoff effectief en wist aanvoerster Jennifer Oliveira met een fraai schot keepster Lisa Franken voor de tweede maal kansloos te laten: 1-2.

Daarna kregen beide teams wel kansen, zonder dat de beide keepsters in de problemen kwamen. Het bleef derhalve bij de 1-2 stand. Door deze nederlaag en de andere resultaten in de eredivisie vrouwen zakte zvv Den Haag één plaats en staat nu achtste. Volgende week mag zvv Den Haag afreizen naar Den Helder om daar tegen nummer laatst Zeemacht aan te treden, dat tot nu toe al haar duels heeft verloren.