Barbara Lorsheyd (ADO DH Vrouwen): ,,Elke wedstrijd een finale”

||

Na de interlandperiode kan ADO Den Haag Vrouwen een goede reeks in de Eredivisie voortzetten. Vandaag op bezoek bij FC Twente kan de Haagse formatie namelijk voor de zesde maal in zeven wedstrijden ongeslagen blijven.

Tekst: Ivo Schimmel

Beide ploegen stonden al 48 keer tegenover elkaar in de competitie. Daarvan werden er veertien gewonnen door de Residentieclub en 24 door de tegenstander. Tienmaal werd het gelijk, waaronder eerder dit seizoen in Den Haag. Jaimy Ravensbergen (drie) en Kirsten van de Westeringh scoorden de Haagse doelpunten in het 4-4 gelijkspel.

Ongeslagen

Inmiddels is FC Twente al zes duels ongeslagen. Na twee overwinningen op rij is de regerend landskampioen ook dit seizoen de koploper van de Eredivisie met twintig punten uit tien wedstrijden. Dit dankt het elftal vooral aan de trefzekere voorhoede. Mede dankzij topscorer Fenna Kalma en Renate Jansen, topscorer aller tijden van ADO Den Haag Vrouwen, staat de teller inmiddels al op 38 doelpunten. De groengelen zelf zijn de tweede periode eveneens ongeslagen begonnen. Met dertien punten uit tien duels staat het elftal van Sjaak Polak momenteel op de zesde plaats, slechts één punt achter PSV en PEC Zwolle.

Knokken

,,Het is mooi dat we in de tweede periode nog ongeslagen zijn,” zegt keepster Barbara Lorsheyd (foto). ,,Dat willen we natuurlijk vasthouden in de laatste wedstrijden voor de winterstop. We zullen er elke wedstrijd keihard voor knokken om de drie punten te halen. Om aan te sluiten bij de top moeten we elke wedstrijd als een finale zien.”

De 30-jarige doelvrouw beleeft momenteel een heel speciale week. Maandag debuteerde ze in het Haagse Cars Jeans Stadion in het Nederlands Elftal in de oefeninterland tegen Japan (0-0). ,,Mijn debuut voor de Oranje Leeuwinnen maken in het eigen stadion was heel erg mooi. Daar heb ik jarenlang heel hard voor getraind en altijd alles voor gedaan. En dat het dan uiteindelijk gebeurt in het stadion van ADO Den Haag, maakt het natuurlijk wel af. Dat ik daarnaast als eerste voetbalster tweehonderd competitiewedstrijden voor ADO Den Haag Vrouwen heb gespeeld, is eveneens heel bijzonder. Dat gebeurt niet zo vaak.”

In tegenstelling tot de heenwedstrijd, verwacht ze zondag dat er niet veel gescoord zal worden. ,,Destijds vielen er veel doelpunten, maar ik denk dat er in Enschede niet zo’n hoge einduitslag op het scorebord komt te staan. Het zal wel weer een wedstrijd worden waarin beide ploegen er vol voor gaan en willen winnen.”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt vandaag gespeeld op Sportcampus Diekman en begint om 12.15 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder