Oefenvoetbal: Full Speed in Delftse derby nipt langs DHL

|||||||||||

In Delft leverde het oefenduel tussen DHL en Full Speed geen verrassing op. De bezoekende tweedeklasser troefde DHL nipt af. sv Den Hoorn kwam van een koude kermis terug  van het uitduel bij TOGB. De eersteklasser kreeg flink klop. Een verslag elders op deze website.

Tekst: Roland van der Linden            |       Foto’s: Alex Pronk

Op het Sportpark Brasserskade bonden de Delftse clubs DHL en Full Speed de strijd met elkaar aan. Vlak voor het rustsignaal werd Donny van Ooijen gestopt in het strafschopgebied. Arbiter Ramsay van Rhijn zag er geen penalty in. De rust werd dus bereikt met een 0-0 stand op het bord.

Na tien minuten in de tweede helft leverde een verdedigingsfout van DHL een tegentreffer op. Namens de formatie van trainer Frank Verhaar kon Souhail El Bojjadaini de 0-1 aantekenen. Twee minuten later kreeg DHL een prima kans om op gelijke hoogte te komen. De inzet van Cas Harte belandde echter op de paal.

Uit een mooie aanval kon Full Speed de voorsprong verdubbelen. Rida Aarab nam de 0-2 voor zijn rekening. Een minuut later leek het duel beslist toen Valentijn van der Wouwer scoorde. De treffer werd afgekeurd op grond van buitenspel.  DHL maakte het nog spannend. In de 81e minuut zette Saviel Groenhart Reinder Pul op het verkeerde been en zette de 1-2 op het bord. Groenhart raakte in de slotfase ook nog de paal. De stand bleef echter 1-2.