Voetballoze zaterdag, toch volop actie bij GDA

||||||||||||||||||||

Het was de eerste voetballoze zaterdag voor de GDA-selectie. De wedstrijd uit tegen HMSH was, net als de duels de komende weken, door de KNVB uit het programma gehaald. Toch was de GDA-selectie aanwezig.

Allereerst om samen met Frank van der Burg bij het toegangshek de QR-codes van ouders die met hun kinderen kwamen te scannen en polsbandjes uit te geven, zodat die mensen toegelaten konden worden en de kantine konden betreden.

Bij aankomst van de Haaglanden Voetbal-fotograaf bleek dat buiten het hek ouders tussen de bosschages naar hun kinderen stonden te kijken. De wedstrijd GDA MO15-2 tegen Lyra MO15-1 op het hoofdveld was aan de gang. In de laatste minuut scoorde Gwen de Ruiter haar vierde doelpunt en won GDA met 4-3 van de Westlandse meidenploeg. Na de mooie winst gingen de meiden van MO15-2 in polonaise van het veld af.

De GDA-selectie was inmiddels, onder begeleiding van de trainers Ronald Paats en Ahmet Guclu, begonnen met haar training. Anderhalf uur werkte de selectie hard om de frustratie van het niet spelen van de competitiewedstrijd naar de achtergrond te verdringen.

Om 13.00 uur begonnen GDA MO15-1 en Laakkwartier MO15-1 aan hun wedstrijd. GDA opende in de vierde minuut de score door een schuiver van Cloë van der Berg. Binnen vier minuten trok Laakkwartier de stand gelijk en een paar minuten later namen de rood/zwartegeblokte bezoeksters de leiding met 1-2. Vlak voor de rust scoorde Kyra van der Klugt de gelijkmaker voor GDA. Na rust was het GDA dat door drie doelpunten van Dominique Weijsenfeld ruim afstand nam, tussendoor scoorde Dorian de Goeij de 5-2. Ook hier gingen na afloop de meiden van GDA MO15-1, onder het scorebord, op de foto.

Kortom, eigenlijk geen voetballoze zaterdag op het complex van GDA, maar wel alles conform de geldende coronamaatregelen.