Ook Jong FC Utrecht kan dadendrang van ADO Den Haag niet stuiten

|||||||||||||||||||||||||

Ook Jong FC Utrecht bleek in Stadion Galgenwaard niet in staat om ADO Den Haag te stuiten. De ploeg van trainer Ruud brood pakte de vijfde overwinning op rij. Bij rust was het al 0-2 door twee eigen treffers van de thuisploeg en het laatste fluitsignaal van arbiter Ruperti klonk bij een 1-4 stand.

Tekst: Ton Beije               |           Foto’s: Philip Bras

ADO Den Haag wilde in Utrecht snel korte metten maken en ging fanatiek van start. Dat leverde al snel kansen op. Op aangeven van Vicente Besuijen kopte Thomas Verheydt goed in, maar vond doelman De Keijzer op zijn weg. Even later zag Verheydt een inzet net over het doel van de gastheren verdwijnen.

In de zevende minuut was het toch raak. Een schot van Ricardo Kishna werd van richting veranderd door verdediger Gabriël Culhaci, waarna de bal achter doelman Fabian de Keijzer in het doel verdween: 0-1. ADO Den Haag bleef de bovenliggende partij en kwam na een kwartier spelen zelfs op 0-2. Een weer ging de bal erin via een Utrecht-verdediger. Besuijen zette de aanval op op links, gaf goed voor op Kishna, die zijn inzet nu via Yuya Ikeshita in het doel zag verdwijnen: 0-2. Daarna kreeg Kishna nog een mogelijkheid, maar nu belandde zijn inzet in het zijnet. Jong FC Utrecht kende pas in het laatste kwartier een mogelijkheid, maar de bal gleed voor het Haagse doel langs.

In de rust bleef Samy Bourard in de kleedkamer achter en mocht Eljero Elia het tweede bedrijf zijn opwachting maken. Al binnen vijf minuten kwam de 0-3 op het bord te staan. Thomas Verheydt knikte voor de grijpgrage handen van doelman Keijzer binnen. Jong FC Utrecht kroop na die treffer wat meer uit de schulp en verscheen een paar keer voor het doel van Luuk Koopmans, maar de thuisploeg kwam vooralsnog niet aan treffers toe.

Aan de andere kansen waren er wel mogelijkheden voor Eljero Elia en Amar Catic om de 0-4 aan te tekenen. Net na het begin van het Haags Kwartiertje scoorde Catic alsnog de 0-4 na voorbereidend werk van Boy Kemper. Twee minuten later kreeg – tot ongenoegen van doelman Koopmans – Jong FC Utrecht toch haar eretreffer, die op naam kwam van Mohamed Mallahi: 1-4.

Vrijdag aanstaande moet ADO Den Haag weer aantreden. Dan komt Jong AZ op bezoek in het Cars Jeans Stadion, dat maandagavond door twee late treffers met 0-2 onderuitging tegen Excelsior.