Zaalvoetbal: zvv Den Haag Vrouwen vergeet veel te scoren

|||

Een sterk spelend zvv Den Haag Vrouwen deed afgelopen vrijdagavond zichzelf zwaar tekort en kwam ternauwernood en tot grote opluchting notabene in de laatste minuut van de wedstrijd langszij: 2-2. De twee Haagse doelpunten kwamen van de voet van teamcaptain Priscilla de Vos.

Tekst: Ulis van Maanen       |      Foto’s: Christian Brafine

De 1–0 van Priscilla de Vos viel al in de vijfde minuut van de wedstrijd. Zwolle kwam in de zeventiende minuut onverdiend, via doelpuntmaakster Jennieke de Pater, op gelijke hoogte: 1-1. Het sterke zvv Den Haag speelde slordig en EXS/Zwolle voelde dat er toch wat te halen viel en kreeg de nodige kansen. De rust ging in met een 2-2 stand.

Coach René Havermans kon ook weer eens beschikken over de twee sterkhouders Ramona van der Harst en Romy Scherpenzeel, die een positieve bijdrage leverden aan het goede spel van een zvv Den Haag, dat bij vlagen de bovenliggende partij was en na vijf minuten spelen in de eerste helft verdiend op een 1-0 voorsprong kwam.

Kansen

Er kwamen legio kansen voor zvv Den Haag om de minieme voorsprong te verdubbelen, maar die werden helaas niet benut. De Haagse ploeg had in de eerste helft al met 4 of 5–1 voor moeten staan. De Zwolse ploeg had in keepster Alyssa Visch haar absolute uitblinkster. Het ontbrak zvv Den Haag daarnaast ook aan geluk in de afronding. Rochella Becker en Veronique Ziellemans vielen op met goed zaalvoetbal, uitstekende passes en een verkeren in een geweldige vorm.

In de zevende minuut van de tweede helft kwam EXS/Zwolle toch wel onverdiend, via Erica de Bok, op voorsprong: 1–2. Door de vele missers van de club uit de residentie bleef de wedstrijd zeer spannend om te zien. Nog geen minuut voor het eindsignaal van scheidsrechter Manoj Ramersad wist aanvoerster Priscilla de Vos uiteindelijk haar tweede doelpunt te scoren: 2–2.

Het bleef voor zvv Den Haag bij een schamel gelijkspel. De Haagse eredivisionist speelde bij vlagen goed zaalvoetbal, combineerde prima, scoorde twee keer, maar dat was veel te weinig gelet op het grote aantal kansen.