Zaalvoetbal: Oranje verliest van België en eindigt als derde

|

Oranje Futsal heeft zondag de strijd om de tweede plaats in het vierlandentoernooi verloren van België. Op de KNVB Campus wonnen onze zuiderburen verdiend, maar ietwat geflatteerd met 1-5.

Net als Nederland boekte België de afgelopen dagen een overwinning tegen Duitsland en verloor het van de sterke Fransen. Op het spel stond dus zondag de tweede plaats van het toernooi en, misschien wel net zo belangrijk, de eer van de Lage Landen. Voor de ploeg van Tjaden was het natuurlijk ook een ideale krachtmeting om de vorm te testen op weg naar het EK, volgende maand in eigen land. België, dat ongeveer net zo hoog mag worden ingeschat, was de ideale sparringpartner.

Diagonaal

Na vijf minuten stond er al een 2-1 voor België op het scorebord. Vanuit een corner tikte Lucas Diniz Pinheiro binnen en Abdelhakim Sabati schoot mooi diagonaal raak. Tussendoor had Mo Attaibi gescoord op aangeven van Jordany Martinus. De laatste had ook de gelijkmaker op de schoen toen hij de bal afpakte van de veel meevoetballende keeper Moustafa Idrissi. De speler van FC Eindhoven schoof de bal echter naast het lege doel.

In de tweede helft breidde België de score uit. Pinheiro raakte binnen enkele seconden de paal, maar even later was het een via een snelle uitbraak alsnog 1-3. Sabati vond Marvin Gislandi, die niet twijfelde in de afronding. Omdat Nederland niet veel gevaar meer stichtte, probeerde Tjaden iets te forceren met een meevoetballende keeper. Attaibi trok regelmatig het keepersshirt aan, maar ook de ingevallen doelman Manuel Kuijk nam meer riscio door op momenten mee naar voren te komen. Het leverde in eerste instantie één echte kans op. Said Bouzambou gaf voor, maar het lukte Amir Molkârâi niet om de bal achter zijn standbeen langs binnen te werken

Afstand

België kreeg daarna waar het al lang op loerde. In een fase waarin Attaibi als meevoetballende keeper actief was, verspeelde Oranje de bal en kon Omar Rahou van grote afstand de 1-4 tegen de touwen schieten. In de laatste seconde werd het zelfs 1-5 toen Jasper Buyl gelukkig de bal voor de voeten kreeg en met een lepe stift Kuijk verschalkte.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: Orange Pictures)

 

 

Lees verder