|

Ook zaterdag vierdeklasser PGS/Vogel heeft een trainingskamp belegd in het Spaanse Torremolinos. Enigszins vertraagd kwam de selectie van trainer Vita Lorente op vrijdagavond in het hotel aan.

Tekst: Ton Beije

Door de verlate aankomst was het diner die avond erbij ingeschoten en dus zochten de spelers elders de mogelijkheid om te eten en gelijk voorzichtig het uitgaansleven te beproeven.

De eerste volledige dag stond er een mini-toernooi op het programma op het sportcomplex Mijas Pueblo. PGS/Vogel moest in het eerste duel aantreden tegen het Rotterdamse VVOR. Trainer Vita Lorente: ,,We speelden een goede eerste helft.” Nadat VVOR op een 0-1 voorsprong was gekomen, tekende namens de Ockenburgh-bewoners Max de Bruin voor de gelijkmaker. Vervolgens liep PGS/Vogel door treffers van Glen Plum en Rik de Graaf uit naar een 3-1 voorsprong. Lorente: ,,Als er wat zuiniger met de kansen was omgesprongen, had het met de rust 4 of 5-1 kunnen staan. De tweede helft ging de ‘nachttraining in het uitgaansleven van Toremolinos’ zijn tol eisen. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 3-4 zege voor VVOR.”

Na anderhalf uur moest PGS/Vogel aantreden voor de tweede wedstrijd met als tegenstander sc Westervoort. ,,Met vermoeide benen was het vooral zaak om heel te blijven”, laat trainer Vita Lorente weten. ,,Dat is ondanks het 3-0 verlies, goed gelukt. Al met al overheerste een positief gevoel. Het was een leuk toernooi wat tot in de puntjes perfect was geregeld door Trainingkampen .nl.

Na een heerlijk diner in het lekkerste visrestaurant van Torremolinos is PGS/Vogel verder gegaan met de ‘nachttraining in het uitgaansleven van Torremolinos’. Zondag, na de lunch – de spelers hebben de ochtend vrijaf gekregen – staat er een strandtraining te wachten, gevolgd door een activiteit georganiseerd door de aanvoerders. Op maandagmorgen is er een veldtraining op het complex Arroyo de la Miel.