O23 3e divisie D: FC Skillz O23 op schot in inhaalduel bij VOC

FC Skillz O23 moest maandagavond een competitieduel in de derde divisie D inhalen in Rotterdam bij VOC. Het team van coach Quincy Angelista (foto) was flink op schot en keerde huiswaarts met een 3-7 overwinning op zak.

Tekst: Ton Beije

FC Skillz O23 kwam snel en goedkoop aan het openingsdoelpunt. Reda Narain mocht vanaf elf meter raakschieten. Halverwege het eerste bedrijf wist VOC langszij te komen: 1-1. Na krap een half uur spelen scoorde Narain, op aangeven van Divani Hansen, zijn tweede treffer. Vlak daarna was Hansen zelf verantwoordelijk voor de 1-3. De assist kwam van Roan Leter.

Halve dozijn

Fouad Boutachkourt was verantwoordelijk voor de 1-4 en daarmee leek het duel al gespeeld. Roan Leter verzilverde voorbereidend werk van Michelangelo da Silva en bracht al na negen minuten in de tweede helft de stand op 1-5. Na dik een uur spelen maakte Kevin Adebesin op aangeven van Hydion Wanga het halve dozijn treffers vol voor de Haagse ploeg: 1-6.

Teugels

In het laatste kwartier liet FC Skillz O23 de teugels wat vieren. Uit een strafschop kwam VOC op 2-6 en scoorde vijf minuten later ook de 3-6. Het laatste woord was echter toch weer voor de bezoekers. Divani Hansen wist vijf minuten voor tijd nog een keer het Rotterdamse net te vinden en bepaalde daarmee de eindstand op 3-7.

FC Skillz O23 is door deze winst in punten (19) gelijkgekomen met VOC, maarde Rotterdammers gebruikten daarvoor een wedstrijd meer. FC Skillz (19 uit 11) heeft nummer twee Hillegersberg in zicht. Dat staat op 23 uit 12.