Zondag 1B: sv Den Hoorn niet opgewassen tegen Spartaan’20

||||||||||||

sv Den Hoorn, dat voorafgaand aan het duel tegen Spartaan’20 op een derde plaats stond, had wellicht op meer gerekend dan het uiteindelijk kreeg. De Rotterdammers waren de betere ploeg en sloten de strijd af met een 0-2 overwinning.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Spartaan’20 kreeg als eerste een kans in Midden-Delfland. Een voorzet van Dion Hooi werd door Junior Ashu op de sluitpost van sv Den Hoorn gemikt. Uit de tegenaanval schoot mark Vermeulen op aangeven van Noah Hes naast het doel. Maurizio Marinacci zag eens schot rakelings voorlangs gaan en ook Vincent Plichta kon sv Den Hoorn niet op een voorsprong brengen.

Spartaan’20 zocht de aanval en stond met bijna het hele team vooral op de helft van sv Den Hoorn, dat wel gevaarlijk werd uit de tegenaanval. Maurizio Marinacci zag zijn bal in het zijnet belanden. In de 35e minuut kon de Hoornse doelman Robert Jan Kuijpers met een goede redding nog zijn doel schoonhouden. Twee minuten later moest hij toch een treffer incasseren na een rake kopbal van Talib Azaroiali.

In de tweede gedeelte van de wedstrijd controleerde de equipe van Spartaan’20-coach Omar Khan de wedstrijd. De aanvallen van de gastheren werden simpel verdedigd. Na een klutsbal raakte de Rotterdamse doelman licht geblesseerd. Na zijn behandeling kon Spartaan’20 in de 66e minuut uit een snelle aanval de marge verdubbelen. Invaller Angelo Semil scoorde vanaf de linkerkant snoeihard de 0–2. De laatste twintig minuten van het duel leverden weinig hoogtepunten op. In blessuretijd kwam een bal van de bezoekers nog op de paal terecht. Een terechte overwinning voor Spartaan’20.

Van de kant van sv Den Hoorn werd nog wel aangegeven dat het hoopt op een flexibele opstelling van de KNVB. Unitas’30, dat derde staat, heeft pas negen duels gespeeld, terwijl Hillegersberg al op twaalf wedstrijden staat. Een later einde van de competitie zou van pas komen omdat niemand zit te wachten op al die doordeweekse wedstrijden.